1
Troubu rozehřejte na 200 °C.
2
Kůži masa na povrchu nařežte na proužky vzdálené asi 3 mm od sebe a důkladně osolte.
3
Do zapékací mísy vložte oloupané, na čtvrtky pokrájené cibule a bylinky. Navrch umístěte mřížku a na ni položte bůček kůží dolů. Podlijte 500 ml studené vody a pečte 30 minut. Obraťte maso, potřete ho olivovým olejem, teplotu snižte na 140 °C a dopékejte 90 minut dozlatova. Na posledních 10 minut pečení zvyšte teplotu opět na 200 °C.
4
Po vyjmutí nechte maso 10 minut odpočinout zakryté alobalem.
5
Z výpeku posbírejte tuk a zbytek sceďte přes síto. Do scezeného výpeku vmíchejte ocet, sůl a pepř. Podávejte k masu.
1
Troubu rozehřejte na 200 °C.
2
Kůži masa na povrchu nařežte na proužky vzdálené asi 3 mm od sebe a důkladně osolte.
3
Do zapékací mísy vložte oloupané, na čtvrtky pokrájené cibule a bylinky. Navrch umístěte mřížku a na ni položte bůček kůží dolů. Podlijte 500 ml studené vody a pečte 30 minut. Obraťte maso, potřete ho olivovým olejem, teplotu snižte na 140 °C a dopékejte 90 minut dozlatova. Na posledních 10 minut pečení zvyšte teplotu opět na 200 °C.
4
Po vyjmutí nechte maso 10 minut odpočinout zakryté alobalem.
5
Z výpeku posbírejte tuk a zbytek sceďte přes síto. Do scezeného výpeku vmíchejte ocet, sůl a pepř. Podávejte k masu.