1
Předehřejte troubu na 220 °C.
2
Maso omyjte, osušte kuchyňskou papírovou utěrkou a stranu s kůží nařežte na mřížky. Maso ze všech stran potřete mořskou solí a pepřem.
3
Omyté listy šalvěje spolu s oloupaným česnekem rozdrťte v hmoždíři a poté jimi potřete maso.
4
Maso pečte v předem vyhřáté troubě na 220 °C, nejlépe v pekáči nebo litinovém hrnci. Po 30 minutách teplotu snižte na 180 °C a pečte další 1,5 hodiny.
5
Na přípravu švestkové omáčky budete potřebovat středně velký hrnec. Očištěné a na kostičky nakrájené jablko zbavené jádřince rozvařte v hrnci v 1 dcl vody.
6
Postupně přidávejte ostatní ovoce nakrájené na kostičky, třtinový cukr, bílý vinný ocet a nadrobno nasekanou šalvěj. Vařte přibližně 45 minut na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne.
7
Na závěr přidejte nadrobno nasekanou chilli papričku a v případě potřeby dochuťte omáčku cukrem.
8
Po 2 hodinách maso vyjměte a důkladně je polijte omáčkou. Pečte ještě 30 minut, dokud nebude kůže křupavá a maso křehké.
9
Servírujte s omáčkou a opékanými novými bramborami s bylinkami a máslem.
1
Předehřejte troubu na 220 °C.
2
Maso omyjte, osušte kuchyňskou papírovou utěrkou a stranu s kůží nařežte na mřížky. Maso ze všech stran potřete mořskou solí a pepřem.
3
Omyté listy šalvěje spolu s oloupaným česnekem rozdrťte v hmoždíři a poté jimi potřete maso.
4
Maso pečte v předem vyhřáté troubě na 220 °C, nejlépe v pekáči nebo litinovém hrnci. Po 30 minutách teplotu snižte na 180 °C a pečte další 1,5 hodiny.
5
Na přípravu švestkové omáčky budete potřebovat středně velký hrnec. Očištěné a na kostičky nakrájené jablko zbavené jádřince rozvařte v hrnci v 1 dcl vody.
6
Postupně přidávejte ostatní ovoce nakrájené na kostičky, třtinový cukr, bílý vinný ocet a nadrobno nasekanou šalvěj. Vařte přibližně 45 minut na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne.
7
Na závěr přidejte nadrobno nasekanou chilli papričku a v případě potřeby dochuťte omáčku cukrem.
8
Po 2 hodinách maso vyjměte a důkladně je polijte omáčkou. Pečte ještě 30 minut, dokud nebude kůže křupavá a maso křehké.
9
Servírujte s omáčkou a opékanými novými bramborami s bylinkami a máslem.