Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřové špízy s omáčkou Satay
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové špízy s omáčkou Satay

Vepřové špízy s omáčkou Satay

Vepřové špízy s omáčkou Satay
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Grilování
Předkrm

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej slunečnicový
  • Vepřová panenská svíčková 400 g
  • Salátová okurka 3 ks
  • Ředkvičky 4 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Arašídy 175 g
  • Limetková šťáva 2 plž
  • Máta
  • Olej olivový 1 plž
  • Pepř
  • Olej arašídový 60 ml
  • Sůl
  • Chilli paprička 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Kurkuma 1/4 člž
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Rybí omáčka 1 plž
  • Kokosové mléko 125 ml
  • Olej slunečnicový
  • Vepřová panenská svíčková 400 g
  • Salátová okurka 3 ks
  • Ředkvičky 4 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Arašídy 175 g
  • Limetková šťáva 2 plž
  • Máta
  • Olej olivový 1 plž
  • Pepř
  • Olej arašídový 60 ml
  • Sůl
  • Chilli paprička 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Kmín mletý 1/2 člž

Příprava

1
Nejprve si připravte omáčku Satay: Vložte do mixéru česnek, chilli papričku, arašídy, kmín, kurkumu, dále přilijte arašídový olej, sójovou omáčku, rybí omáčku, kokosové mléko a 125 ml vroucí vody a vše rozmixujte. Vznikne vám hustá omáčka, kterou rozdělte na dvě poloviny.
2
Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky, naložte do jedné z polovin omáčky a vložte na 1 hodinu do chladničky. Marinované maso vyndejte z chladničky přibližně půl hodiny před grilováním. Poté napíchněte maso na špízy, potřete olejem a grilujte ze všech stran přibližně 6 minut. Mezitím zahřejte v rendlíku zbylou omáčku přibližně dvě minuty.
3
Mezitím také nakrájejte okurky a ředkvičky na kousky. Jarní cibulku nakrájejte nahrubo a vše vložte do mísy. Přidejte zbylé arašídy, limetkovou šťávu, olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.
4
Na talíř vložte vždy vepřový špíz, který posypte natrhanými mátovými lístky, a trochu salátu. Podávejte se zbylou omáčkou Satay.
1
Nejprve si připravte omáčku Satay: Vložte do mixéru česnek, chilli papričku, arašídy, kmín, kurkumu, dále přilijte arašídový olej, sójovou omáčku, rybí omáčku, kokosové mléko a 125 ml vroucí vody a vše rozmixujte. Vznikne vám hustá omáčka, kterou rozdělte na dvě poloviny.
2
Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky, naložte do jedné z polovin omáčky a vložte na 1 hodinu do chladničky. Marinované maso vyndejte z chladničky přibližně půl hodiny před grilováním. Poté napíchněte maso na špízy, potřete olejem a grilujte ze všech stran přibližně 6 minut. Mezitím zahřejte v rendlíku zbylou omáčku přibližně dvě minuty.
3
Mezitím také nakrájejte okurky a ředkvičky na kousky. Jarní cibulku nakrájejte nahrubo a vše vložte do mísy. Přidejte zbylé arašídy, limetkovou šťávu, olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.
4
Na talíř vložte vždy vepřový špíz, který posypte natrhanými mátovými lístky, a trochu salátu. Podávejte se zbylou omáčkou Satay.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.