1
Nejprve si připravte omáčku Satay: Vložte do mixéru česnek, chilli papričku, arašídy, kmín, kurkumu, dále přilijte arašídový olej, sójovou omáčku, rybí omáčku, kokosové mléko a 125 ml vroucí vody a vše rozmixujte. Vznikne vám hustá omáčka, kterou rozdělte na dvě poloviny.
2
Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky, naložte do jedné z polovin omáčky a vložte na 1 hodinu do chladničky. Marinované maso vyndejte z chladničky přibližně půl hodiny před grilováním. Poté napíchněte maso na špízy, potřete olejem a grilujte ze všech stran přibližně 6 minut. Mezitím zahřejte v rendlíku zbylou omáčku přibližně dvě minuty.
3
Mezitím také nakrájejte okurky a ředkvičky na kousky. Jarní cibulku nakrájejte nahrubo a vše vložte do mísy. Přidejte zbylé arašídy, limetkovou šťávu, olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.
4
Na talíř vložte vždy vepřový špíz, který posypte natrhanými mátovými lístky, a trochu salátu. Podávejte se zbylou omáčkou Satay.
1
Nejprve si připravte omáčku Satay: Vložte do mixéru česnek, chilli papričku, arašídy, kmín, kurkumu, dále přilijte arašídový olej, sójovou omáčku, rybí omáčku, kokosové mléko a 125 ml vroucí vody a vše rozmixujte. Vznikne vám hustá omáčka, kterou rozdělte na dvě poloviny.
2
Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky, naložte do jedné z polovin omáčky a vložte na 1 hodinu do chladničky. Marinované maso vyndejte z chladničky přibližně půl hodiny před grilováním. Poté napíchněte maso na špízy, potřete olejem a grilujte ze všech stran přibližně 6 minut. Mezitím zahřejte v rendlíku zbylou omáčku přibližně dvě minuty.
3
Mezitím také nakrájejte okurky a ředkvičky na kousky. Jarní cibulku nakrájejte nahrubo a vše vložte do mísy. Přidejte zbylé arašídy, limetkovou šťávu, olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.
4
Na talíř vložte vždy vepřový špíz, který posypte natrhanými mátovými lístky, a trochu salátu. Podávejte se zbylou omáčkou Satay.