1
Maso dejte do velké mísy a promíchejte ho s olejem, vínem, oreganem, kůrou i šťávou z citronů, česnekem i pepřem. Nesolte! Maso musí být důkladně obalené, nejlépe ponořené v marinádě. Dejte minimálně na dvě hodiny chladit, nejlépe však přes noc.
2
Připravte si grilovací špejle (kovové nebo dřevěné, ponořené do vody) a napíchejte na ně maso. Rozpalte gril, maso ze všech stran osolte a grilujte 10 až 12 minut. Otáčejte. Podávejte s tzatziki, citronovými dílky, případně česnekovým chlebem.
3
TZATZIKI: Okurky oloupejte, na jemném struhadle nastrouhejte a dokonale vyždímejte, abyste je zbavili přebytečné tekutiny. Pak je smíchejte s jogurtem, přidejte česnek, kopr a případně i mátu. Poté přidejte citronovou šťávu a 3 lžíce oleje. Dochuťte pepřem a solí, promíchejte a dejte chladit. Podávejte se souvlaki.
1
Maso dejte do velké mísy a promíchejte ho s olejem, vínem, oreganem, kůrou i šťávou z citronů, česnekem i pepřem. Nesolte! Maso musí být důkladně obalené, nejlépe ponořené v marinádě. Dejte minimálně na dvě hodiny chladit, nejlépe však přes noc.
2
Připravte si grilovací špejle (kovové nebo dřevěné, ponořené do vody) a napíchejte na ně maso. Rozpalte gril, maso ze všech stran osolte a grilujte 10 až 12 minut. Otáčejte. Podávejte s tzatziki, citronovými dílky, případně česnekovým chlebem.
3
TZATZIKI: Okurky oloupejte, na jemném struhadle nastrouhejte a dokonale vyždímejte, abyste je zbavili přebytečné tekutiny. Pak je smíchejte s jogurtem, přidejte česnek, kopr a případně i mátu. Poté přidejte citronovou šťávu a 3 lžíce oleje. Dochuťte pepřem a solí, promíchejte a dejte chladit. Podávejte se souvlaki.