1
Troubu předehřejte na 180 °C. Vepřové maso poprašte moukou ze všech stran, zbytky oklepte. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpalte na plotně olej a nechte na něm ze všech stran zatáhnout maso. Vyndejte ho na talíř. Do kastrolu vsypte pancettu a opékejte ji tak 3 minuty. Stáhněte trochu plamen, přidejte cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékejte doměkka. Přilijte rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechte opékat. Přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabte všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zalijte vývarem, rajčaty, vhoďte bobkový list, tymián, oregano a promíchejte. Do kastrolu položte na zeleninu vepřové maso, přikryjte pokličkou a nechte tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařte noky. Upečené maso vyndejte na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhejte po vláknu. Vraťte ho k omáčce do kastrolu, přidejte uvařené noky, podle potřeby osolte a opepřete. Na závěr promíchejte.