1
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Omytou panenku důkladně osušte papírovou utěrkou a očistěte od všech blanek. Osolte, opepřete ze všech stran a opečte v pánvi na oleji ze všech stran dozlatova. Přesuňte do pekáčku, přidejte 30 g másla a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. Maso vyjměte a nechte 10 minut odpočinout.
2
Na zbylém másle orestujte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte sušené nenamočené houby, kmín a chvíli restujte. Přidejte očištěné a na plátky pokrájené žampiony a restujte další minutu. Houby zaprašte moukou, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí. Nakonec přimíchejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
3
Pokrájenou panenku podávejte s rýží a houbovou omáčkou. Ozdobte čerstvou petrželkou.
1
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Omytou panenku důkladně osušte papírovou utěrkou a očistěte od všech blanek. Osolte, opepřete ze všech stran a opečte v pánvi na oleji ze všech stran dozlatova. Přesuňte do pekáčku, přidejte 30 g másla a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. Maso vyjměte a nechte 10 minut odpočinout.
2
Na zbylém másle orestujte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte sušené nenamočené houby, kmín a chvíli restujte. Přidejte očištěné a na plátky pokrájené žampiony a restujte další minutu. Houby zaprašte moukou, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí. Nakonec přimíchejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
3
Pokrájenou panenku podávejte s rýží a houbovou omáčkou. Ozdobte čerstvou petrželkou.