1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, vsypte do hrnce, zalijte vodou, osolte a dejte na dvacet minut vařit doměkka. Sceďte, rozšťouchejte, přidejte plátky másla, zalijte horkým mlékem (podle zvyku) a ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte a přidejte špetku muškátového oříšku.
2
Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte na maximum. Panenky potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete. Opečte pět minut z každé strany a pak je zabalte do alobalu a dejte na deset minut do trouby předehřáté na 60 °C.
3
Do pánve vhoďte máslo, houby, sůl a pepř a opékejte pět minut. Přilijte portské a přiveďte k varu. Po minutě přidejte vývar, cukr a ocet. Vařte do zhoustnutí a zredukování tekutiny na polovinu. Podávejte dohromady: kaši a panenku přelité omáčkou s houbami.
1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, vsypte do hrnce, zalijte vodou, osolte a dejte na dvacet minut vařit doměkka. Sceďte, rozšťouchejte, přidejte plátky másla, zalijte horkým mlékem (podle zvyku) a ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte a přidejte špetku muškátového oříšku.
2
Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte na maximum. Panenky potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete. Opečte pět minut z každé strany a pak je zabalte do alobalu a dejte na deset minut do trouby předehřáté na 60 °C.
3
Do pánve vhoďte máslo, houby, sůl a pepř a opékejte pět minut. Přilijte portské a přiveďte k varu. Po minutě přidejte vývar, cukr a ocet. Vařte do zhoustnutí a zredukování tekutiny na polovinu. Podávejte dohromady: kaši a panenku přelité omáčkou s houbami.