1
Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a i se slupkou rozkrájejte na větší kousky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
2
Upečenou dýni rozmixujte v mixéru na pyré. Přidejte škrob, mouku, najemno nastrouhaný sýr, žloutek, sůl a pepř. Z připraveného těsta mokrýma rukama vytvořte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.
3
Do hrnce nalijte vyšší hladinu oleje, tak aby byly kuličky ponořené, a rozpalte ho.
4
Krokety vkládejte do rozpáleného oleje a smažte je 3–4 minuty dozlatova.
5
Očištěné plátky masa osolte a opepřete. Na pánvi s rozpáleným olejem je ogrilujte dozlatova.
6
Na dip smíchejte v misce smetanu, jogurt, nakrájený tymián a ocet. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s masem, snítkou tymiánu, petrželky a dýňovými kroketami.
1
Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a i se slupkou rozkrájejte na větší kousky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
2
Upečenou dýni rozmixujte v mixéru na pyré. Přidejte škrob, mouku, najemno nastrouhaný sýr, žloutek, sůl a pepř. Z připraveného těsta mokrýma rukama vytvořte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.
3
Do hrnce nalijte vyšší hladinu oleje, tak aby byly kuličky ponořené, a rozpalte ho.
4
Krokety vkládejte do rozpáleného oleje a smažte je 3–4 minuty dozlatova.
5
Očištěné plátky masa osolte a opepřete. Na pánvi s rozpáleným olejem je ogrilujte dozlatova.
6
Na dip smíchejte v misce smetanu, jogurt, nakrájený tymián a ocet. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s masem, snítkou tymiánu, petrželky a dýňovými kroketami.