Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřové medailonky na houbách s kaší
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové medailonky na houbách s kaší

Vepřové medailonky na houbách s kaší

Vepřové medailonky na houbách s kaší
Snadné
16-30 minut
1/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřové medailonky 8 ks
  • Vývar hovězí 250 ml
  • Brambory 500 g
  • Hřiby 400 g
  • Červené víno 125 ml
  • Mléko 200 ml
  • Muškátový oříšek
  • Olej olivový
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 40 g
  • Vepřové medailonky 8 ks
  • Vývar hovězí 250 ml
  • Brambory 500 g
  • Hřiby 400 g
  • Červené víno 125 ml
  • Mléko 200 ml
  • Muškátový oříšek
  • Olej olivový
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 40 g

Příprava

1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, vsypte do hrnce, zalijte vodou, osolte a dejte na dvacet minut vařit doměkka.
2
Sceďte, rozšťouchejte, přidejte plátky másla, zalijte horkým mlékem (podle zvyku) a ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte a přidejte špetku muškátového oříšku.
3
Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte na maximum.
4
Vepřové medailonky potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete.
5
Opečte pět minut z každé strany a pak je zabalte do alobalu a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 160 °C.
6
Do pánve vhoďte máslo, houby, sůl a pepř a opékejte 5 minut. Přilijte portské a přiveďte k varu.
7
Po minutě přidejte vývar, cukr a ocet. Vařte do zhoustnutí a zredukování tekutiny na polovinu.
8
Podávejte dohromady: kaši a panenku, přelité omáčkou s houbami.
1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, vsypte do hrnce, zalijte vodou, osolte a dejte na dvacet minut vařit doměkka.
2
Sceďte, rozšťouchejte, přidejte plátky másla, zalijte horkým mlékem (podle zvyku) a ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte a přidejte špetku muškátového oříšku.
3
Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte na maximum.
4
Vepřové medailonky potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete.
5
Opečte pět minut z každé strany a pak je zabalte do alobalu a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 160 °C.
6
Do pánve vhoďte máslo, houby, sůl a pepř a opékejte 5 minut. Přilijte portské a přiveďte k varu.
7
Po minutě přidejte vývar, cukr a ocet. Vařte do zhoustnutí a zredukování tekutiny na polovinu.
8
Podávejte dohromady: kaši a panenku, přelité omáčkou s houbami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.