1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, vsypte do hrnce, zalijte vodou, osolte a dejte na dvacet minut vařit doměkka.
2
Sceďte, rozšťouchejte, přidejte plátky másla, zalijte horkým mlékem (podle zvyku) a ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte a přidejte špetku muškátového oříšku.
3
Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte na maximum.
4
Vepřové medailonky potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete.
5
Opečte pět minut z každé strany a pak je zabalte do alobalu a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 160 °C.
6
Do pánve vhoďte máslo, houby, sůl a pepř a opékejte 5 minut. Přilijte portské a přiveďte k varu.
7
Po minutě přidejte vývar, cukr a ocet. Vařte do zhoustnutí a zredukování tekutiny na polovinu.
8
Podávejte dohromady: kaši a panenku, přelité omáčkou s houbami.
1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, vsypte do hrnce, zalijte vodou, osolte a dejte na dvacet minut vařit doměkka.
2
Sceďte, rozšťouchejte, přidejte plátky másla, zalijte horkým mlékem (podle zvyku) a ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte a přidejte špetku muškátového oříšku.
3
Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte na maximum.
4
Vepřové medailonky potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete.
5
Opečte pět minut z každé strany a pak je zabalte do alobalu a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 160 °C.
6
Do pánve vhoďte máslo, houby, sůl a pepř a opékejte 5 minut. Přilijte portské a přiveďte k varu.
7
Po minutě přidejte vývar, cukr a ocet. Vařte do zhoustnutí a zredukování tekutiny na polovinu.
8
Podávejte dohromady: kaši a panenku, přelité omáčkou s houbami.