Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřové koleno sous vide se zelným salátem
Albert logoAlbert logo

Vepřové koleno sous vide se zelným salátem

Vepřové koleno sous vide se zelným salátem
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Sous Vide
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Vepřové koleno sous-vide
  • Zelí bílé 1/2 ks
  • Jablko 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Křen čerstvý 3 cm
  • Celer 1/2 ks
  • Olej olivový 50 ml
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Vlašské ořechy 1 hrs.
  • Med 1 plž
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Vepřové koleno sous-vide
  • Zelí bílé 1/2 ks
  • Jablko 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Křen čerstvý 3 cm
  • Celer 1/2 ks
  • Olej olivový 50 ml
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Vlašské ořechy 1 hrs.
  • Med 1 plž
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Troubu rozehřejte na 180°C. Koleno v sáčku vložte do pekáčku a pečte 20 minut. Hlávku zelí nakrájejte na tenké plátky a vložte do větší mísy. Jablko zbavte slupky i jádřinců a nakrájejte na menší kostičky. Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Křen očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle a poté vše přidejte k zelí do velké mísy. Navrch poklaďte vlašské ořechy.
2
V menší misce smíchejte všechny ingredience na zálivku a dobře ji promíchejte. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem. Zálivku nalijte na salát a dokonale promíchejte, aby se dostala ke každému kousku.
3
Koleno vytáhněte z trouby, vyndejte ze sáčku a nožem nakrojte kůži do mřížky. Vložte dopéct do trouby na 20-30 minut pod grilem, aby se vytvořila křupavá krusta. Po upečení vytáhněte z trouby, naporcujte a podávejte se zelným salátem.
1
Troubu rozehřejte na 180°C. Koleno v sáčku vložte do pekáčku a pečte 20 minut. Hlávku zelí nakrájejte na tenké plátky a vložte do větší mísy. Jablko zbavte slupky i jádřinců a nakrájejte na menší kostičky. Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Křen očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle a poté vše přidejte k zelí do velké mísy. Navrch poklaďte vlašské ořechy.
2
V menší misce smíchejte všechny ingredience na zálivku a dobře ji promíchejte. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem. Zálivku nalijte na salát a dokonale promíchejte, aby se dostala ke každému kousku.
3
Koleno vytáhněte z trouby, vyndejte ze sáčku a nožem nakrojte kůži do mřížky. Vložte dopéct do trouby na 20-30 minut pod grilem, aby se vytvořila křupavá krusta. Po upečení vytáhněte z trouby, naporcujte a podávejte se zelným salátem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.