1
Vepřové koleno dejte péct podle návodu na obalu a do pekáče přihoďte neoloupané stroužky česneku, které se po upečení přidají do pyré.
2
V rendlíku rozehřejte máslo a olivový olej a opečte oloupané šalotky. Posypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Poté podlijte balzamikovým octem a červeným vínem. Osolte, přidejte tymián a za občasného míchání vařte cca půl hodiny.
3
Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kusy. Dejte do hrnce, posolte, zalijte vodou a uvařte doměkka. Mezitím ohřejte v hrnku smetanu.
4
Uvařené brambory s celerem slijte, přidejte smetanu a pečený česnek a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Vmíchejte máslo a metlou našlehejte. Případně dochuťte trochou soli.
1
Vepřové koleno dejte péct podle návodu na obalu a do pekáče přihoďte neoloupané stroužky česneku, které se po upečení přidají do pyré.
2
V rendlíku rozehřejte máslo a olivový olej a opečte oloupané šalotky. Posypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Poté podlijte balzamikovým octem a červeným vínem. Osolte, přidejte tymián a za občasného míchání vařte cca půl hodiny.
3
Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kusy. Dejte do hrnce, posolte, zalijte vodou a uvařte doměkka. Mezitím ohřejte v hrnku smetanu.
4
Uvařené brambory s celerem slijte, přidejte smetanu a pečený česnek a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Vmíchejte máslo a metlou našlehejte. Případně dochuťte trochou soli.