1
Omytá žebra dejte do hrnce a zalijte je vodou. Přidejte česnek, 5 cm zázvoru na plátky, 2 papričky, ocet a sůl. Na pánvi opražte nasucho 10 kuliček černého pepře, pak ho roztlučte v hmoždíři a vsypte do hrnce. Žebra vařte 1 hodinu, doměkka, až se kost bude snadno oddělovat od masa.
2
Během vaření připravte marinádu. Na rozpálené pánvi opečte nasucho 10 kuliček černého pepře a dejte do misky. Přidejte kečup, dvě papričky, 5 cm nastrouhaného zázvoru, med, rum a citronovou kůru a promíchejte. Ochuťte worcesterskou omáčkou, solí a citronovou šťávou. Zatím ji dejte do lednice.
3
Uvařená a vychladlá žebra potřete marinádou ze všech stran, dejte je do uzavíratelné mísy na celou noc do lednice.
4
Dvě hodiny předtím, než budete grilovat, vyndejte žebra z lednice. Gril rozehřejte na 180°C, grilovací mřížku potřete špekem a žebra na ní opečte ze všech stran – trvá to 8–10 minut. Ihned podávejte.
1
Omytá žebra dejte do hrnce a zalijte je vodou. Přidejte česnek, 5 cm zázvoru na plátky, 2 papričky, ocet a sůl. Na pánvi opražte nasucho 10 kuliček černého pepře, pak ho roztlučte v hmoždíři a vsypte do hrnce. Žebra vařte 1 hodinu, doměkka, až se kost bude snadno oddělovat od masa.
2
Během vaření připravte marinádu. Na rozpálené pánvi opečte nasucho 10 kuliček černého pepře a dejte do misky. Přidejte kečup, dvě papričky, 5 cm nastrouhaného zázvoru, med, rum a citronovou kůru a promíchejte. Ochuťte worcesterskou omáčkou, solí a citronovou šťávou. Zatím ji dejte do lednice.
3
Uvařená a vychladlá žebra potřete marinádou ze všech stran, dejte je do uzavíratelné mísy na celou noc do lednice.
4
Dvě hodiny předtím, než budete grilovat, vyndejte žebra z lednice. Gril rozehřejte na 180°C, grilovací mřížku potřete špekem a žebra na ní opečte ze všech stran – trvá to 8–10 minut. Ihned podávejte.