2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Maso očistěte od šlach, podélně rozřízněte a rozklepejte na plát silný 2 cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí.
4
Na maso pokládejte slaninu, ruličky šunky, čtvrtky vajec a rozpůlené okurky. Nechte na každém okraji masa 3 cm volné, rolování bude jednodušší. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.
5
V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte maso a ve výpeku osmahněte cibuli.
6
Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte alespoň jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou.
7
Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a zakryjte alobalem.
8
Štávu přelejte do hrnce, zahustěte moukou a 10 minut povařte a poté přeceďte.
9
Před servírováním roládu nakrájejte na plátky.
2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Maso očistěte od šlach, podélně rozřízněte a rozklepejte na plát silný 2 cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí.
4
Na maso pokládejte slaninu, ruličky šunky, čtvrtky vajec a rozpůlené okurky. Nechte na každém okraji masa 3 cm volné, rolování bude jednodušší. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.
5
V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte maso a ve výpeku osmahněte cibuli.
6
Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte alespoň jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou.
7
Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a zakryjte alobalem.
8
Štávu přelejte do hrnce, zahustěte moukou a 10 minut povařte a poté přeceďte.
9
Před servírováním roládu nakrájejte na plátky.