Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová roláda
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová roláda

Vepřová roláda

Vepřová roláda
Náročné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřová pečeně 1 kg
  • Slanina plátková 10 plát.
  • Šunka plátky 5 plát.
  • Sádlo 3 plž
  • Vejce 3 ks
  • Kyselé okurky 5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Hořčice plnotučná
  • Mouka hladká 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Provázek
  • Vepřová pečeně 1 kg
  • Slanina plátková 10 plát.
  • Šunka plátky 5 plát.
  • Sádlo 3 plž
  • Vejce 3 ks
  • Kyselé okurky 5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Hořčice plnotučná
  • Mouka hladká 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Provázek

Příprava

1
Vejce uvařte natvrdo.
2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Maso očistěte od šlach, podélně rozřízněte a rozklepejte na plát silný 2 cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí.
4
Na maso pokládejte slaninu, ruličky šunky, čtvrtky vajec a rozpůlené okurky. Nechte na každém okraji masa 3 cm volné, rolování bude jednodušší. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.
5
V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte maso a ve výpeku osmahněte cibuli.
6
Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte alespoň jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou.
7
Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a zakryjte alobalem.
8
Štávu přelejte do hrnce, zahustěte moukou a 10 minut povařte a poté přeceďte.
9
Před servírováním roládu nakrájejte na plátky.
1
Vejce uvařte natvrdo.
2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Maso očistěte od šlach, podélně rozřízněte a rozklepejte na plát silný 2 cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí.
4
Na maso pokládejte slaninu, ruličky šunky, čtvrtky vajec a rozpůlené okurky. Nechte na každém okraji masa 3 cm volné, rolování bude jednodušší. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.
5
V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte maso a ve výpeku osmahněte cibuli.
6
Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte alespoň jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou.
7
Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a zakryjte alobalem.
8
Štávu přelejte do hrnce, zahustěte moukou a 10 minut povařte a poté přeceďte.
9
Před servírováním roládu nakrájejte na plátky.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.