1
Máslo rozpusťte v pánvi a pak na něm pět minut opékejte cibuli, poté přidejte česnek a po minutě i všechny houby. Použít můžete například hlívu, hříbky nebo žampiony.
2
Nechte je zcela změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu. Osolte a opepřete.
3
Sejměte z ohně, nechte lehce zchladnout a přimíchejte citronovou šťávu, rozmarýn, žloutky, parmazán, ořechy a čerstvou strouhanku. Dejte stranou.
4
Maso podélně rozřízněte (ne úplně do konce), rozevřete je jako motýlí křídla a naklepejte do obdélníku zhruba 15 x 20 centimetrů. Z obou stran je osolte a pak na něj rozprostřete nádivku.
5
Po delší straně zarolujte a svažte kuchyňským provázkem.
6
Roládu ze všech stran opečte v pekáčku na troše oleje, aby se maso zatáhlo, dejte do trouby a pečte 45–50 minut při 190 °C. Vyjměte z trouby a po pěti minutách nakrájejte.
1
Máslo rozpusťte v pánvi a pak na něm pět minut opékejte cibuli, poté přidejte česnek a po minutě i všechny houby. Použít můžete například hlívu, hříbky nebo žampiony.
2
Nechte je zcela změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu. Osolte a opepřete.
3
Sejměte z ohně, nechte lehce zchladnout a přimíchejte citronovou šťávu, rozmarýn, žloutky, parmazán, ořechy a čerstvou strouhanku. Dejte stranou.
4
Maso podélně rozřízněte (ne úplně do konce), rozevřete je jako motýlí křídla a naklepejte do obdélníku zhruba 15 x 20 centimetrů. Z obou stran je osolte a pak na něj rozprostřete nádivku.
5
Po delší straně zarolujte a svažte kuchyňským provázkem.
6
Roládu ze všech stran opečte v pekáčku na troše oleje, aby se maso zatáhlo, dejte do trouby a pečte 45–50 minut při 190 °C. Vyjměte z trouby a po pěti minutách nakrájejte.