Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová plec z jednoho hrnce
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová plec z jednoho hrnce

Vepřová plec z jednoho hrnce

Vepřová plec z jednoho hrnce
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Olej olivový 3 plž
  • Vepřová plec 1 kg
  • Sůl
  • Pepř
  • Paprika mletá sladká 3 plž
  • Chilli vločky 1/2 člž
  • Česnek 6 strouž.
  • Rajčata celá v plechovce 800 g
  • Cibule 1 ks
  • Rýže hnědá 350 g
  • Vývar kuřecí 1,5 l
  • Zelí bílé 1/2 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Vepřová plec 1 kg
  • Sůl
  • Pepř
  • Paprika mletá sladká 3 plž
  • Chilli vločky 1/2 člž
  • Česnek 6 strouž.
  • Rajčata celá v plechovce 800 g
  • Cibule 1 ks
  • Rýže hnědá 350 g
  • Vývar kuřecí 1,5 l
  • Zelí bílé 1/2 ks

Příprava

1
Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Maso osolte a opepřete a postupně opečte dohněda. Odložte ho na stranu.
2
Snižte plamen, do hrnce dejte zbývající lžíci olivového oleje a orestujte doměkka cibuli. Přidejte česnek, papriku a chilli vločky a zhruba 1 minutu míchejte, dokud se koření nerozvoní.
3
Rajčata rozmačkejte, nejlépe to půjde rukama, a přidejte do hrnce spolu s polovinou vývaru. Promíchejte vařečkou, přidejte maso i se šťávou, kterou pustí, a přiveďte k varu.
4
Snižte plamen a nechte zvolna vařit 30–40 minut, až maso změkne.
5
Vsypte rýži, přidejte zelí a zbývající vývar, přiveďte opět k varu a zvolna vařte ještě 15–20 minut, dokud není hotová rýže. Sundejte z plotýnky, dochuťte solí, pepřem a paprikou.
1
Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Maso osolte a opepřete a postupně opečte dohněda. Odložte ho na stranu.
2
Snižte plamen, do hrnce dejte zbývající lžíci olivového oleje a orestujte doměkka cibuli. Přidejte česnek, papriku a chilli vločky a zhruba 1 minutu míchejte, dokud se koření nerozvoní.
3
Rajčata rozmačkejte, nejlépe to půjde rukama, a přidejte do hrnce spolu s polovinou vývaru. Promíchejte vařečkou, přidejte maso i se šťávou, kterou pustí, a přiveďte k varu.
4
Snižte plamen a nechte zvolna vařit 30–40 minut, až maso změkne.
5
Vsypte rýži, přidejte zelí a zbývající vývar, přiveďte opět k varu a zvolna vařte ještě 15–20 minut, dokud není hotová rýže. Sundejte z plotýnky, dochuťte solí, pepřem a paprikou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.