Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová plec na citronech
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová plec na citronech

Vepřová plec na citronech

Na velký hlad vyzrajete receptem z vepřové plece se smetanovo-citronovou omáčkou. Zasytí vás lahodné šťavnaté maso doplněné bramborami vařenými ve slupce.
Vepřová plec na citronech
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 150 g
  • Brambory gurmánské 500 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Česnek sušený 1/2 člž
  • Sůl 3 člž
  • Pepř 1 člž
  • Vepřová plec 4 ks
  • Bazalka sušená 1 člž
  • Bílé víno 100 ml
  • Citronová kůra 2 člž
  • Citronová šťáva 3 plž
  • Smetana na vaření 125 ml
  • Česnek 1 strouž.
  • Máslo 150 g
  • Brambory gurmánské 500 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Česnek sušený 1/2 člž
  • Sůl 3 člž
  • Pepř 1 člž
  • Vepřová plec 4 ks
  • Bazalka sušená 1 člž
  • Bílé víno 100 ml
  • Citronová kůra 2 člž
  • Citronová šťáva 3 plž
  • Smetana na vaření 125 ml
  • Česnek 1 strouž.

Příprava

1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Brambory uvařte ve slupce, slijte a hrnec zakryjte utěrkou, aby nevychladly.
3
Na středním plamenu rozehřejte hlubší pánev. V misce smíchejte mouku, česnekové koření, dvě lžičky soli a pepř. Ve směsi obalte plátky masa. V pánvi rozpusťte polovinu másla. Plamen trochu zvyšte a opečte maso, z každé strany pět minut. Vyjměte a dejte stranou.
4
Ztlumte plamen a do výpeku přidejte citronovou šťávu s kůrou, rozmělněný česnek, bílé víno, bazalku a sůl. Dobře promíchejte a vraťte do pánve maso. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Nakonec maso ještě jednou vyjměte a schovejte do trouby. Do pánve vlijte smetanu, zbylé máslo a nechte probublávat, dokud se obsah nezmenší o třetinu.
5
Vraťte maso do omáčky a podávejte s brambory vařenými ve slupce.
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Brambory uvařte ve slupce, slijte a hrnec zakryjte utěrkou, aby nevychladly.
3
Na středním plamenu rozehřejte hlubší pánev. V misce smíchejte mouku, česnekové koření, dvě lžičky soli a pepř. Ve směsi obalte plátky masa. V pánvi rozpusťte polovinu másla. Plamen trochu zvyšte a opečte maso, z každé strany pět minut. Vyjměte a dejte stranou.
4
Ztlumte plamen a do výpeku přidejte citronovou šťávu s kůrou, rozmělněný česnek, bílé víno, bazalku a sůl. Dobře promíchejte a vraťte do pánve maso. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Nakonec maso ještě jednou vyjměte a schovejte do trouby. Do pánve vlijte smetanu, zbylé máslo a nechte probublávat, dokud se obsah nezmenší o třetinu.
5
Vraťte maso do omáčky a podávejte s brambory vařenými ve slupce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.