1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Brambory uvařte ve slupce, slijte a hrnec zakryjte utěrkou, aby nevychladly.
3
Na středním plamenu rozehřejte hlubší pánev. V misce smíchejte mouku, česnekové koření, dvě lžičky soli a pepř. Ve směsi obalte plátky masa. V pánvi rozpusťte polovinu másla. Plamen trochu zvyšte a opečte maso, z každé strany pět minut. Vyjměte a dejte stranou.
4
Ztlumte plamen a do výpeku přidejte citronovou šťávu s kůrou, rozmělněný česnek, bílé víno, bazalku a sůl. Dobře promíchejte a vraťte do pánve maso. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Nakonec maso ještě jednou vyjměte a schovejte do trouby. Do pánve vlijte smetanu, zbylé máslo a nechte probublávat, dokud se obsah nezmenší o třetinu.
5
Vraťte maso do omáčky a podávejte s brambory vařenými ve slupce.
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Brambory uvařte ve slupce, slijte a hrnec zakryjte utěrkou, aby nevychladly.
3
Na středním plamenu rozehřejte hlubší pánev. V misce smíchejte mouku, česnekové koření, dvě lžičky soli a pepř. Ve směsi obalte plátky masa. V pánvi rozpusťte polovinu másla. Plamen trochu zvyšte a opečte maso, z každé strany pět minut. Vyjměte a dejte stranou.
4
Ztlumte plamen a do výpeku přidejte citronovou šťávu s kůrou, rozmělněný česnek, bílé víno, bazalku a sůl. Dobře promíchejte a vraťte do pánve maso. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Nakonec maso ještě jednou vyjměte a schovejte do trouby. Do pánve vlijte smetanu, zbylé máslo a nechte probublávat, dokud se obsah nezmenší o třetinu.
5
Vraťte maso do omáčky a podávejte s brambory vařenými ve slupce.