Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová pečínka na dýni a blumách
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová pečínka na dýni a blumách

Vepřová pečínka na dýni a blumách

Vepřová pečínka na dýni a blumách
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 50 g
  • Sůl
  • Brambory 8 ks
  • Pepř
  • Jablko červené 12 ks
  • Vepřová pečeně 1 kg
  • Bluma 5 ks
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Švestky sušené 150 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 2 ks
  • Dýně Hokkaidó 300 g
  • Máslo 50 g
  • Sůl
  • Brambory 8 ks
  • Pepř
  • Jablko červené 12 ks
  • Vepřová pečeně 1 kg
  • Bluma 5 ks
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Švestky sušené 150 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 2 ks
  • Dýně Hokkaidó 300 g

Příprava

1
Vezměte si vařečku, položte ji na pracovní plochu prohlubní nahoru a vložte do ní bramboru. Tenkým ostrým nožem nakrájejte bramboru ve vařečce na tenké plátky. S pomocí vařečky neproříznete bramboru úplně, a bude tak držet pohromadě. Posypte solí a pepřem, poté do mezer vložte plátky 8 jablek, přendejte do pekáče a potřete rozpuštěným máslem.
2
Maso osolte, opepřete, potřete olejem a spolu se snítkami rozmarýnu svažte kuchyňským provázkem do válečku.
3
Na plotně rozehřejte pánev bez tuku a maso na ní zprudka opečte ze všech stran.
4
Maso přendejte do dalšího pekáče. Přidejte oloupanou cibuli a zbylá jablka na čtvrtky, blumy na půlky, sušené švestky a dýni na kostičky. Vložte oba pekáče s masem i bramborami do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 60 minut.
5
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s bramborami.
1
Vezměte si vařečku, položte ji na pracovní plochu prohlubní nahoru a vložte do ní bramboru. Tenkým ostrým nožem nakrájejte bramboru ve vařečce na tenké plátky. S pomocí vařečky neproříznete bramboru úplně, a bude tak držet pohromadě. Posypte solí a pepřem, poté do mezer vložte plátky 8 jablek, přendejte do pekáče a potřete rozpuštěným máslem.
2
Maso osolte, opepřete, potřete olejem a spolu se snítkami rozmarýnu svažte kuchyňským provázkem do válečku.
3
Na plotně rozehřejte pánev bez tuku a maso na ní zprudka opečte ze všech stran.
4
Maso přendejte do dalšího pekáče. Přidejte oloupanou cibuli a zbylá jablka na čtvrtky, blumy na půlky, sušené švestky a dýni na kostičky. Vložte oba pekáče s masem i bramborami do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 60 minut.
5
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s bramborami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.