Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová pečeně s nádivkou
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová pečeně s nádivkou

Vepřová pečeně s nádivkou

Nadívaná vepřová pečeně se skvěle hodí na sváteční hostinu. Pokud chcete své hosty něčím překvapit, pak můžete právě pečení.
Vepřová pečeně s nádivkou
Náročné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
  • Vepřová pečeně bez kosti 1 kg
  • Sůl
  • Pepř
  • Toastový chléb světlý 300 g
  • Cibule červená 2 ks
  • Olej olivový 5 plž
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Balzamikový ocet 4 plž
  • Mandle nasekané 1 hrs.
  • Česnek 4 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
  • Vepřová pečeně bez kosti 1 kg
  • Sůl
  • Pepř
  • Toastový chléb světlý 300 g
  • Cibule červená 2 ks
  • Olej olivový 5 plž
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Balzamikový ocet 4 plž
  • Mandle nasekané 1 hrs.
  • Česnek 4 strouž.

Příprava

1
Vepřovou pečeni položte na velké prkénko a ostrým nožem ji zhruba v jedné třetině výšky (odshora) podélně rozřízněte (nedořízněte do konce) a rozevřete jako knihu. Jedna část bude přirozeně tenčí než druhá.
2
Silnější část opět podélně – v půlce – rozřízněte a otevřete na druhou stranu. Plochu masa tím krásně zvětšíte.
3
Poté ostrým nožem nařezejte v mase proužky zhruba centimetr od sebe. Zopakujte ještě napříč, tak aby na celém povrchu vznikla mřížka asi centimetr hluboká.
4
Zahřejte troubu na 200 °C.
5
Rozmarýnové lístky nasekejte najemno a utřete s větším množstvím soli a vzniklou směs vetřete do zářezů v mase.
6
Chleba nakrájejte na plátky. Pak je postupně opečte v toustovači, na pánvi nebo v troubě a opečené natrhejte na kousky.
7
V pánvi rozpalte trochu olivového oleje, a pak na něm dozlatova osmahněte cibuli, česnek, tymián a mandle nebo oříšky kešu. Zhruba po deseti minutách by měla cibule změknout.
8
Směs osolte, opepřete a vmíchejte do ní balzamikový ocet. Nakonec ji důkladně smíchejte s chlebem a olivovým olejem – ideálně rukama, jedině tak se vše krásně spojí.
9
Vzniklou nádivku znovu ochutnejte a případně ji dosolte podle chuti a dejte stranou vychladnout.
10
Nádivku naneste na plát masa a opatrně jej zarolujte.
11
Maso svažte kuchyň­ským provázkem, dejte do pekáčku, mírně podlijte a při 200 °C pečte zhruba hodinu, aby bylo maso krásně křupavé a zlatavé.
12
Po upečení nechte nadívanou pečeni chvíli odpočinout, a teprve pak nakrájejte na plátky.
1
Vepřovou pečeni položte na velké prkénko a ostrým nožem ji zhruba v jedné třetině výšky (odshora) podélně rozřízněte (nedořízněte do konce) a rozevřete jako knihu. Jedna část bude přirozeně tenčí než druhá.
2
Silnější část opět podélně – v půlce – rozřízněte a otevřete na druhou stranu. Plochu masa tím krásně zvětšíte.
3
Poté ostrým nožem nařezejte v mase proužky zhruba centimetr od sebe. Zopakujte ještě napříč, tak aby na celém povrchu vznikla mřížka asi centimetr hluboká.
4
Zahřejte troubu na 200 °C.
5
Rozmarýnové lístky nasekejte najemno a utřete s větším množstvím soli a vzniklou směs vetřete do zářezů v mase.
6
Chleba nakrájejte na plátky. Pak je postupně opečte v toustovači, na pánvi nebo v troubě a opečené natrhejte na kousky.
7
V pánvi rozpalte trochu olivového oleje, a pak na něm dozlatova osmahněte cibuli, česnek, tymián a mandle nebo oříšky kešu. Zhruba po deseti minutách by měla cibule změknout.
8
Směs osolte, opepřete a vmíchejte do ní balzamikový ocet. Nakonec ji důkladně smíchejte s chlebem a olivovým olejem – ideálně rukama, jedině tak se vše krásně spojí.
9
Vzniklou nádivku znovu ochutnejte a případně ji dosolte podle chuti a dejte stranou vychladnout.
10
Nádivku naneste na plát masa a opatrně jej zarolujte.
11
Maso svažte kuchyň­ským provázkem, dejte do pekáčku, mírně podlijte a při 200 °C pečte zhruba hodinu, aby bylo maso krásně křupavé a zlatavé.
12
Po upečení nechte nadívanou pečeni chvíli odpočinout, a teprve pak nakrájejte na plátky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.