1
Maso z každé strany posolte a pořádně promasírujte, aby se sůl dostala dovnitř.
2
Nechejte odpočinout alespoň půl hodiny. Mezitím si očistěte zeleninu a nakrájejte mrkev na kolečka, celer na větší kusy, cibuli také.
3
Rozehřejte větší pánev, nalijte do ní pár kapek olivového oleje a maso z každé strany opečte dozlatova.
4
Přidejte nakrájenou zeleninu, zalijte mlékem a snižte teplotu. Vařte zakryté cca 50–60 minut, občas promíchejte a zkontrolujte, aby vám mléko nepřeteklo.
5
Až bude maso měkké, vyjměte je společně s několika mrkvemi na ozdobu, zbytek rozmixujte na krém, kterým na závěr maso polejete a obložíte mrkvovými kolečky.
6
Jako přílohu můžete podávat natenko nakrájené pečené brambory s rozmarýnem, solí a olivovým olejem, glazovaná cherry rajčata.
1
Maso z každé strany posolte a pořádně promasírujte, aby se sůl dostala dovnitř.
2
Nechejte odpočinout alespoň půl hodiny. Mezitím si očistěte zeleninu a nakrájejte mrkev na kolečka, celer na větší kusy, cibuli také.
3
Rozehřejte větší pánev, nalijte do ní pár kapek olivového oleje a maso z každé strany opečte dozlatova.
4
Přidejte nakrájenou zeleninu, zalijte mlékem a snižte teplotu. Vařte zakryté cca 50–60 minut, občas promíchejte a zkontrolujte, aby vám mléko nepřeteklo.
5
Až bude maso měkké, vyjměte je společně s několika mrkvemi na ozdobu, zbytek rozmixujte na krém, kterým na závěr maso polejete a obložíte mrkvovými kolečky.
6
Jako přílohu můžete podávat natenko nakrájené pečené brambory s rozmarýnem, solí a olivovým olejem, glazovaná cherry rajčata.