Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová panenka Wellington se salátem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová panenka Wellington se salátem

Vepřová panenka Wellington se salátem

Vepřová panenka Wellington se salátem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Cibule 2 ks
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Žampiony hnědé 170 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Špenát mražený 140 g
  • Jablečný ocet 1 plž
  • Vepřová panenská svíčková 600 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 80 ml
  • Listové těsto 1 ks
  • Prosciutto 60 g
  • Mouka hladká 10 g
  • Vejce 1 ks
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Kopr 1 snít.
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Salátová okurka 1 ks
  • Cukr krupicový 6 g
  • Mix listových salátů 100 g
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Cibule 2 ks
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Žampiony hnědé 170 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Špenát mražený 140 g
  • Jablečný ocet 1 plž
  • Vepřová panenská svíčková 600 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 80 ml
  • Listové těsto 1 ks
  • Prosciutto 60 g
  • Mouka hladká 10 g
  • Vejce 1 ks
  • Hořčice dijonská 1 plž

Příprava

1
V pánvi na rozehřátém oleji opečte očištěnou, pokrájenou cibuli, žampiony a tymián, osolte a opepřete. Po 10 minutách přidejte rozmražený a scezený špenát. Po 2 minutách vmíchejte ocet a 40 ml smetany. Minutu společně promíchejte a dejte stranou vychladnout.
2
Vychlazené listové těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozložte plátky prosciutta a okraje nechte volné. Na prosciutto rovnoměrně naneste vrstvu náplně a na střed položte očištěnou panenku.
3
Vejce rozšlehejte se lžičkou vody a potřete okraje těsta. Přeložte přes sebe delší strany těsta a okraje přimáčkněte. Pokračujte stejně s kratšími stranami těsta a otočte je tak, aby směřovaly dolů. Nakonec rozšlehaným vejcem potřete celé těsto. Těsto několikrát nařízněte tak, aby mohla odcházet pára.
4
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut. Před krájením nechte 15 minut odpočinout.
5
Mezitím smíchejte dijonskou hořčici se zbylou smetanou a lžící vody. Dochuťte solí a pepřem.
6
Omytou okurku pokrájejte na tenká kolečka, cibuli na půlkolečka a kopr nadrobno, osolte, opepřete a zalijte octem smíchaným s cukrem. Překryjte potravinovou fólií a menší zatíženou miskou na salát zatlačte. Nechte 10 minut marinovat v lednici.
7
Nakonec vmíchejte do mixu salátu a podávejte s panenkou a hořčičnou omáčkou.
1
V pánvi na rozehřátém oleji opečte očištěnou, pokrájenou cibuli, žampiony a tymián, osolte a opepřete. Po 10 minutách přidejte rozmražený a scezený špenát. Po 2 minutách vmíchejte ocet a 40 ml smetany. Minutu společně promíchejte a dejte stranou vychladnout.
2
Vychlazené listové těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozložte plátky prosciutta a okraje nechte volné. Na prosciutto rovnoměrně naneste vrstvu náplně a na střed položte očištěnou panenku.
3
Vejce rozšlehejte se lžičkou vody a potřete okraje těsta. Přeložte přes sebe delší strany těsta a okraje přimáčkněte. Pokračujte stejně s kratšími stranami těsta a otočte je tak, aby směřovaly dolů. Nakonec rozšlehaným vejcem potřete celé těsto. Těsto několikrát nařízněte tak, aby mohla odcházet pára.
4
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut. Před krájením nechte 15 minut odpočinout.
5
Mezitím smíchejte dijonskou hořčici se zbylou smetanou a lžící vody. Dochuťte solí a pepřem.
6
Omytou okurku pokrájejte na tenká kolečka, cibuli na půlkolečka a kopr nadrobno, osolte, opepřete a zalijte octem smíchaným s cukrem. Překryjte potravinovou fólií a menší zatíženou miskou na salát zatlačte. Nechte 10 minut marinovat v lednici.
7
Nakonec vmíchejte do mixu salátu a podávejte s panenkou a hořčičnou omáčkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.