1
V pánvi na rozehřátém oleji opečte očištěnou, pokrájenou cibuli, žampiony a tymián, osolte a opepřete. Po 10 minutách přidejte rozmražený a scezený špenát. Po 2 minutách vmíchejte ocet a 40 ml smetany. Minutu společně promíchejte a dejte stranou vychladnout.
2
Vychlazené listové těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozložte plátky prosciutta a okraje nechte volné. Na prosciutto rovnoměrně naneste vrstvu náplně a na střed položte očištěnou panenku.
3
Vejce rozšlehejte se lžičkou vody a potřete okraje těsta. Přeložte přes sebe delší strany těsta a okraje přimáčkněte. Pokračujte stejně s kratšími stranami těsta a otočte je tak, aby směřovaly dolů. Nakonec rozšlehaným vejcem potřete celé těsto. Těsto několikrát nařízněte tak, aby mohla odcházet pára.
4
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut. Před krájením nechte 15 minut odpočinout.
5
Mezitím smíchejte dijonskou hořčici se zbylou smetanou a lžící vody. Dochuťte solí a pepřem.
6
Omytou okurku pokrájejte na tenká kolečka, cibuli na půlkolečka a kopr nadrobno, osolte, opepřete a zalijte octem smíchaným s cukrem. Překryjte potravinovou fólií a menší zatíženou miskou na salát zatlačte. Nechte 10 minut marinovat v lednici.
7
Nakonec vmíchejte do mixu salátu a podávejte s panenkou a hořčičnou omáčkou.
1
V pánvi na rozehřátém oleji opečte očištěnou, pokrájenou cibuli, žampiony a tymián, osolte a opepřete. Po 10 minutách přidejte rozmražený a scezený špenát. Po 2 minutách vmíchejte ocet a 40 ml smetany. Minutu společně promíchejte a dejte stranou vychladnout.
2
Vychlazené listové těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozložte plátky prosciutta a okraje nechte volné. Na prosciutto rovnoměrně naneste vrstvu náplně a na střed položte očištěnou panenku.
3
Vejce rozšlehejte se lžičkou vody a potřete okraje těsta. Přeložte přes sebe delší strany těsta a okraje přimáčkněte. Pokračujte stejně s kratšími stranami těsta a otočte je tak, aby směřovaly dolů. Nakonec rozšlehaným vejcem potřete celé těsto. Těsto několikrát nařízněte tak, aby mohla odcházet pára.
4
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut. Před krájením nechte 15 minut odpočinout.
5
Mezitím smíchejte dijonskou hořčici se zbylou smetanou a lžící vody. Dochuťte solí a pepřem.
6
Omytou okurku pokrájejte na tenká kolečka, cibuli na půlkolečka a kopr nadrobno, osolte, opepřete a zalijte octem smíchaným s cukrem. Překryjte potravinovou fólií a menší zatíženou miskou na salát zatlačte. Nechte 10 minut marinovat v lednici.
7
Nakonec vmíchejte do mixu salátu a podávejte s panenkou a hořčičnou omáčkou.