1
Předehřejte troubu na 150 °C.
2
Švestky vypeckujte a dejte do hrnce nebo hlubší pánve. Přilijte vodu, zasypte kořením, citronovou kůrou, osolte a doslaďte medem. Na mírném ohni vařte do úplného rozvaření švestek, zhruba 30 minut.
3
Mezitím nechte v jiné rozpálené pánvi na dvou lžících oleje zatáhnout panenku. Fíky svrchu křížem nařízněte. Poté dejte maso do zapékací mísy, po stranách položte fíky zakápnuté olejem, pečte v troubě asi čtvrt hodiny.
4
Když je omáčka téměř hotová, přidejte rum a vařte ještě pět minut. Propasírujte a dejte stranou.
5
Upečené maso nechte chvíli odpočinout a osolte, poté nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s fíkem, okořeněné čerstvým pepřem.
1
Předehřejte troubu na 150 °C.
2
Švestky vypeckujte a dejte do hrnce nebo hlubší pánve. Přilijte vodu, zasypte kořením, citronovou kůrou, osolte a doslaďte medem. Na mírném ohni vařte do úplného rozvaření švestek, zhruba 30 minut.
3
Mezitím nechte v jiné rozpálené pánvi na dvou lžících oleje zatáhnout panenku. Fíky svrchu křížem nařízněte. Poté dejte maso do zapékací mísy, po stranách položte fíky zakápnuté olejem, pečte v troubě asi čtvrt hodiny.
4
Když je omáčka téměř hotová, přidejte rum a vařte ještě pět minut. Propasírujte a dejte stranou.
5
Upečené maso nechte chvíli odpočinout a osolte, poté nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s fíkem, okořeněné čerstvým pepřem.