1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
Naolejovanou, okořeněnou panenku zprudka zatáhněte v pánvi. Vložte do trouby, pečte 10 minut. Vyjměte, zakryjte a nechte 10 minut odpočinout.
3
Čočku uvařte dle návodu na obalu.
4
Na sádle orestujte nadrobno pokrájenou cibuli s kostičkami slaniny dozlatova. Přisypte čočku, máslo a parmazán. Promíchejte.
5
V kastrůlku zkaramelizujte cukr. Podlijte vínem, vývarem, vložte šalotky a nechte odvařit do zhoustnutí.
6
Čočku servírujte s plátky panenky, omáčkou a petrželkou.
1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
Naolejovanou, okořeněnou panenku zprudka zatáhněte v pánvi. Vložte do trouby, pečte 10 minut. Vyjměte, zakryjte a nechte 10 minut odpočinout.
3
Čočku uvařte dle návodu na obalu.
4
Na sádle orestujte nadrobno pokrájenou cibuli s kostičkami slaniny dozlatova. Přisypte čočku, máslo a parmazán. Promíchejte.
5
V kastrůlku zkaramelizujte cukr. Podlijte vínem, vývarem, vložte šalotky a nechte odvařit do zhoustnutí.
6
Čočku servírujte s plátky panenky, omáčkou a petrželkou.