Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová panenka s gratinovanými bramborami
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová panenka s gratinovanými bramborami

Vepřová panenka s gratinovanými bramborami

Kdo by nemiloval gratinované brambory? Zapečené brambory se smetanou, máslem a parmazánem jsou vydatnou přílohou k oblíbené vepřové panence.
Vepřová panenka s gratinovanými bramborami
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo
  • Vepřová panenská svíčková 400 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Cibule červená 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Sůl
  • Zelený pepř
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Brambory 800 g
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Parmazán 100 g
  • Máslo
  • Vepřová panenská svíčková 400 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Cibule červená 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Sůl
  • Zelený pepř
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Brambory 800 g
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Parmazán 100 g

Příprava

1
Omytou a osušenou vepřovou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí ze 2 stroužků česneku, hořčice a olivového oleje, osolte a opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do chladu.
2
Naloženou panenku opečte na pánvi zprudka ze všech stran, maso přendejte do zapékací mísy a zasypte tence pokrájenou cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
3
Poté panenku obraťte, přidejte pár snítek rozmarýnu a při­klopené 20 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát, teprve pak maso nakrájejte na ten­ké plátky.
4
Gratinované brambory připravíte následovně. Oloupané, omyté brambory nakrájejte na centimetrové plátky, dejte je do vymazané zapékací mísy, každou vrstvu vždy osolte a pře­lijte zahřátou smetanou s 2 drcenými stroužky česneku a posypte parmazánem a při 180 °C pečte asi 30 minut.
1
Omytou a osušenou vepřovou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí ze 2 stroužků česneku, hořčice a olivového oleje, osolte a opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do chladu.
2
Naloženou panenku opečte na pánvi zprudka ze všech stran, maso přendejte do zapékací mísy a zasypte tence pokrájenou cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
3
Poté panenku obraťte, přidejte pár snítek rozmarýnu a při­klopené 20 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát, teprve pak maso nakrájejte na ten­ké plátky.
4
Gratinované brambory připravíte následovně. Oloupané, omyté brambory nakrájejte na centimetrové plátky, dejte je do vymazané zapékací mísy, každou vrstvu vždy osolte a pře­lijte zahřátou smetanou s 2 drcenými stroužky česneku a posypte parmazánem a při 180 °C pečte asi 30 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 02.01.2025 do 07.01.2025

Platný ještě 2 dny

Od 02.01.2025 do 07.01.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.