Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová panenka s čočkovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová panenka s čočkovým salátem

Vepřová panenka s čočkovým salátem

Vepřová panenka s čočkovým salátem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 100 ml
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Sojová omáčka 2 člž
  • Česnek 4 strouž.
  • Oregano sušené 1 člž
  • Pepř
  • Sůl
  • Rajský protlak 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Rajčata cherry 100 g
  • Rýže 240 g
  • Skořice mletá
  • Kurkuma
  • Čočka sterilovaná předvařená 60 g
  • Kukuřice sterilovaná 60 g
  • Salát mix 50 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Olej olivový 100 ml
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Sojová omáčka 2 člž
  • Česnek 4 strouž.
  • Oregano sušené 1 člž
  • Pepř
  • Sůl
  • Rajský protlak 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Rajčata cherry 100 g
  • Rýže 240 g
  • Skořice mletá
  • Kurkuma

Příprava

1
Panenku očistěte od přebytečných blan a vložte do uzavíratelného plastového sáčku.
2
V malé misce smíchejte 80 ml olivového oleje s třtinovým cukrem, dijonskou hořčicí, sójovou omáčkou, 2 prolisovanými stroužky česneku, oreganem a solí a pepřem. Marinádou přelijte maso, sáček uzavřete a nechte alespoň 1 hodinu v chladu marinovat.
3
Maso vyjměte z marinády, opečte ze všech stran na rozehřáté pánvi, přesuňte do pekáčku a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 8 minut. Maso před krájením nechte 10 minut odpočinout.
4
Na rozehřátém oleji opékejte do mírného zhnědnutí na kostičky pokrájenou cibuli. Poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku a 5 minut opékejte. Vmíchejte rajčatový protlak a rozpůlená cherry rajčata a 3 minuty míchejte.
5
Přidejte rýži a čočku, špetku skořice, kurkumy a 30 sekund míchejte. Přilijte vodu, přiveďte ji k varu a pomalu vařte 20 minut. Sundejte ze zdroje tepla a nechte ještě 10 minut dojít pod pokličkou.
6
Pokrájené maso podávejte na mixu salátů s rýžovým salátem posypaným čerstvou petrželkou.
1
Panenku očistěte od přebytečných blan a vložte do uzavíratelného plastového sáčku.
2
V malé misce smíchejte 80 ml olivového oleje s třtinovým cukrem, dijonskou hořčicí, sójovou omáčkou, 2 prolisovanými stroužky česneku, oreganem a solí a pepřem. Marinádou přelijte maso, sáček uzavřete a nechte alespoň 1 hodinu v chladu marinovat.
3
Maso vyjměte z marinády, opečte ze všech stran na rozehřáté pánvi, přesuňte do pekáčku a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 8 minut. Maso před krájením nechte 10 minut odpočinout.
4
Na rozehřátém oleji opékejte do mírného zhnědnutí na kostičky pokrájenou cibuli. Poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku a 5 minut opékejte. Vmíchejte rajčatový protlak a rozpůlená cherry rajčata a 3 minuty míchejte.
5
Přidejte rýži a čočku, špetku skořice, kurkumy a 30 sekund míchejte. Přilijte vodu, přiveďte ji k varu a pomalu vařte 20 minut. Sundejte ze zdroje tepla a nechte ještě 10 minut dojít pod pokličkou.
6
Pokrájené maso podávejte na mixu salátů s rýžovým salátem posypaným čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.