1
Panenku očistěte od přebytečných blan a vložte do uzavíratelného plastového sáčku.
2
V malé misce smíchejte 80 ml olivového oleje s třtinovým cukrem, dijonskou hořčicí, sójovou omáčkou, 2 prolisovanými stroužky česneku, oreganem a solí a pepřem. Marinádou přelijte maso, sáček uzavřete a nechte alespoň 1 hodinu v chladu marinovat.
3
Maso vyjměte z marinády, opečte ze všech stran na rozehřáté pánvi, přesuňte do pekáčku a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 8 minut. Maso před krájením nechte 10 minut odpočinout.
4
Na rozehřátém oleji opékejte do mírného zhnědnutí na kostičky pokrájenou cibuli. Poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku a 5 minut opékejte. Vmíchejte rajčatový protlak a rozpůlená cherry rajčata a 3 minuty míchejte.
5
Přidejte rýži a čočku, špetku skořice, kurkumy a 30 sekund míchejte. Přilijte vodu, přiveďte ji k varu a pomalu vařte 20 minut. Sundejte ze zdroje tepla a nechte ještě 10 minut dojít pod pokličkou.
6
Pokrájené maso podávejte na mixu salátů s rýžovým salátem posypaným čerstvou petrželkou.
1
Panenku očistěte od přebytečných blan a vložte do uzavíratelného plastového sáčku.
2
V malé misce smíchejte 80 ml olivového oleje s třtinovým cukrem, dijonskou hořčicí, sójovou omáčkou, 2 prolisovanými stroužky česneku, oreganem a solí a pepřem. Marinádou přelijte maso, sáček uzavřete a nechte alespoň 1 hodinu v chladu marinovat.
3
Maso vyjměte z marinády, opečte ze všech stran na rozehřáté pánvi, přesuňte do pekáčku a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 8 minut. Maso před krájením nechte 10 minut odpočinout.
4
Na rozehřátém oleji opékejte do mírného zhnědnutí na kostičky pokrájenou cibuli. Poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku a 5 minut opékejte. Vmíchejte rajčatový protlak a rozpůlená cherry rajčata a 3 minuty míchejte.
5
Přidejte rýži a čočku, špetku skořice, kurkumy a 30 sekund míchejte. Přilijte vodu, přiveďte ji k varu a pomalu vařte 20 minut. Sundejte ze zdroje tepla a nechte ještě 10 minut dojít pod pokličkou.
6
Pokrájené maso podávejte na mixu salátů s rýžovým salátem posypaným čerstvou petrželkou.