1
Omytou panenku osušte a očistěte od nadbytečných blanek.
2
Vymačkejte šťávu ze dvou pomerančů a smíchejte ji v misce se sójovou omáčkou, melasou, vinným octem, dijonskou hořčicí, 20 ml olivového oleje, solí a pepřem. Panenku marinádou potřete a marinujte alespoň 30 minut.
3
Panenku vyndejte, zbavte marinády a opečte na pánvi na zbylém oleji ze všech stran dozlatova. Zalijte zbylou marinádou, přikryjte poklicí a pomalu duste 30 minut. Hlídejte, aby se marináda nepřipalovala.
4
Oloupané brambory omyjte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Do ještě teplých brambor přidejte máslo a nechte rozpustit. Nakonec vmíchejte omyté, pokrájené bylinky.
5
Servírujte s pokrájenou vepřovou panenkou a podle chuti dochuťte chilli kořením.
1
Omytou panenku osušte a očistěte od nadbytečných blanek.
2
Vymačkejte šťávu ze dvou pomerančů a smíchejte ji v misce se sójovou omáčkou, melasou, vinným octem, dijonskou hořčicí, 20 ml olivového oleje, solí a pepřem. Panenku marinádou potřete a marinujte alespoň 30 minut.
3
Panenku vyndejte, zbavte marinády a opečte na pánvi na zbylém oleji ze všech stran dozlatova. Zalijte zbylou marinádou, přikryjte poklicí a pomalu duste 30 minut. Hlídejte, aby se marináda nepřipalovala.
4
Oloupané brambory omyjte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Do ještě teplých brambor přidejte máslo a nechte rozpustit. Nakonec vmíchejte omyté, pokrájené bylinky.
5
Servírujte s pokrájenou vepřovou panenkou a podle chuti dochuťte chilli kořením.