Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová panenka jako od babičky
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová panenka jako od babičky

Vepřová panenka jako od babičky

Vepřová panenka jako od babičky
Snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vývar zeleninový 1/2 l
  • Kroupy ječné 500 g
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Pepř
  • Česnek 8 strouž.
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Cibule 1 ks
  • Kmín mletý 1 člž
  • Petržel hladkolistá 1 snít.
  • Máslo 2 plž
  • Vývar zeleninový 1/2 l
  • Kroupy ječné 500 g
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Pepř
  • Česnek 8 strouž.
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Cibule 1 ks
  • Kmín mletý 1 člž
  • Petržel hladkolistá 1 snít.
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Namočené kroupy uvařte v zeleninovém vývaru doměkka. V průběhu varu je podlévejte vodou, aby se nepřipalovaly.
2
Omytou a osušenou vepřovou panenku opečte na másle zprudka ze všech stran. Maso přendejte do zapékací mísy vytřené olejem, osolte, opepřete
a pečte odkryté v troubě předehřáté na 180 °C asi 5 minut. Poté panenku obraťte a přiklopené 15 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a teprve pak maso nakrájejte na tenké plátky.
3
Ve větší pánvi rozehřejte máslo. Nakrájenou cibuli a česnek opečte dozlatova. Poté přidejte kroupy a krátce osmahněte. Ochuťte majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Poduste, dokud se všechna tekutina nevstřebá.
4
Nakrájenou panenku podávejte s kroupami. Ozdobte čerstvou petrželkou.
1
Namočené kroupy uvařte v zeleninovém vývaru doměkka. V průběhu varu je podlévejte vodou, aby se nepřipalovaly.
2
Omytou a osušenou vepřovou panenku opečte na másle zprudka ze všech stran. Maso přendejte do zapékací mísy vytřené olejem, osolte, opepřete
a pečte odkryté v troubě předehřáté na 180 °C asi 5 minut. Poté panenku obraťte a přiklopené 15 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a teprve pak maso nakrájejte na tenké plátky.
3
Ve větší pánvi rozehřejte máslo. Nakrájenou cibuli a česnek opečte dozlatova. Poté přidejte kroupy a krátce osmahněte. Ochuťte majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Poduste, dokud se všechna tekutina nevstřebá.
4
Nakrájenou panenku podávejte s kroupami. Ozdobte čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Kroupy před vařením namočte, budou dřív hotové.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.