1
Namočené kroupy uvařte v zeleninovém vývaru doměkka. V průběhu varu je podlévejte vodou, aby se nepřipalovaly.
2
Omytou a osušenou vepřovou panenku opečte na másle zprudka ze všech stran. Maso přendejte do zapékací mísy vytřené olejem, osolte, opepřete
a pečte odkryté v troubě předehřáté na 180 °C asi 5 minut. Poté panenku obraťte a přiklopené 15 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a teprve pak maso nakrájejte na tenké plátky.
3
Ve větší pánvi rozehřejte máslo. Nakrájenou cibuli a česnek opečte dozlatova. Poté přidejte kroupy a krátce osmahněte. Ochuťte majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Poduste, dokud se všechna tekutina nevstřebá.
4
Nakrájenou panenku podávejte s kroupami. Ozdobte čerstvou petrželkou.
1
Namočené kroupy uvařte v zeleninovém vývaru doměkka. V průběhu varu je podlévejte vodou, aby se nepřipalovaly.
2
Omytou a osušenou vepřovou panenku opečte na másle zprudka ze všech stran. Maso přendejte do zapékací mísy vytřené olejem, osolte, opepřete
a pečte odkryté v troubě předehřáté na 180 °C asi 5 minut. Poté panenku obraťte a přiklopené 15 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a teprve pak maso nakrájejte na tenké plátky.
3
Ve větší pánvi rozehřejte máslo. Nakrájenou cibuli a česnek opečte dozlatova. Poté přidejte kroupy a krátce osmahněte. Ochuťte majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Poduste, dokud se všechna tekutina nevstřebá.
4
Nakrájenou panenku podávejte s kroupami. Ozdobte čerstvou petrželkou.