1
Italská kuchyně je velmi pestrá. Vyzkoušejte recept na pečenou vepřovou kýtu po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem.
2
Troubu předehřejte na 190 °C.
3
Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct.
4
Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.
5
Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.
6
Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout.
7
Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.
8
Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.
9
Ke konci pečení udělejte kaši.
10
Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka.
11
Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.
1
Italská kuchyně je velmi pestrá. Vyzkoušejte recept na pečenou vepřovou kýtu po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem.
2
Troubu předehřejte na 190 °C.
3
Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct.
4
Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.
5
Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.
6
Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout.
7
Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.
8
Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.
9
Ke konci pečení udělejte kaši.
10
Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka.
11
Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.