1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.
3
Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.
4
Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.
5
Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.
6
Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.
1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.
3
Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.
4
Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.
5
Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.
6
Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.