1
Krkovici ze všech stran potřete olejem, vmasírujte pepř, sůl, tymián, stáhněte ji potravinářským provázkem a nechte pár hodin odležet v lednici.
2
Lehce opečte anglickou slaninu a cibuli. Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Před pečením krkovici prudce opečte na oleji, aby se zatáhla.
4
Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou šťávu, smíchejte s tymiánem, opečenou cibulí a slaninou.
5
Vše vložte do pekáčku a navrch položte krkovici. Podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut.
6
Poté zkontrolujte, promíchejte zelí a pečte neodkryté dalších 30 minut, dokud krkovice nezměkne.
1
Krkovici ze všech stran potřete olejem, vmasírujte pepř, sůl, tymián, stáhněte ji potravinářským provázkem a nechte pár hodin odležet v lednici.
2
Lehce opečte anglickou slaninu a cibuli. Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Před pečením krkovici prudce opečte na oleji, aby se zatáhla.
4
Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou šťávu, smíchejte s tymiánem, opečenou cibulí a slaninou.
5
Vše vložte do pekáčku a navrch položte krkovici. Podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut.
6
Poté zkontrolujte, promíchejte zelí a pečte neodkryté dalších 30 minut, dokud krkovice nezměkne.