1
Olivový olej smíchejte v rendlíku se ciderem, citronovou šťávou a nakrájenými chilli papričkami. Vařte 20 minut.
2
Mezitím si připravte směs domácího BBQ koření. Smíchejte cukr se sladkou i uzenou paprikou, chilli, sušeným česnekem a solí. Vmasírujte do masa.
3
Žebra přelijte svařenou směsí a nechte 2 hodiny odležet v chladu.
4
Žebra položte na rozpálený rošt a grilujte 30 minut. Poté je obraťte, gril přiklopte a grilujte dalších 30 minut. Během grilování několikrát potřete marinádou. Ke konci můžete zapíchnout do masa teploměr, teplota by měla být kolem 85 °C.
1
Olivový olej smíchejte v rendlíku se ciderem, citronovou šťávou a nakrájenými chilli papričkami. Vařte 20 minut.
2
Mezitím si připravte směs domácího BBQ koření. Smíchejte cukr se sladkou i uzenou paprikou, chilli, sušeným česnekem a solí. Vmasírujte do masa.
3
Žebra přelijte svařenou směsí a nechte 2 hodiny odležet v chladu.
4
Žebra položte na rozpálený rošt a grilujte 30 minut. Poté je obraťte, gril přiklopte a grilujte dalších 30 minut. Během grilování několikrát potřete marinádou. Ke konci můžete zapíchnout do masa teploměr, teplota by měla být kolem 85 °C.