Už jste někdy zkoušeli steak pečený na lávovém kameni? Je to mnohem zdravější způsob přípravy masa než klasické grilování. Steak se na kameni propeče rovnoměrněji, a navíc zůstane krásně šťavnatý.
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Vepřová pečeně na kámen 4 ks
Vodka 100 ml
Rozinky 100 g
Cukr třtinový 1 plž
Rajský protlak 1 ks
Med 1 plž
Sojová omáčka 2 plž
Tabasco
Balzamikový ocet 1 plž
Limetka 1 ks
Olej olivový 2 plž
Pepř
Sůl
Vepřová pečeně na kámen 4 ks
Vodka 100 ml
Rozinky 100 g
Cukr třtinový 1 plž
Rajský protlak 1 ks
Med 1 plž
Sojová omáčka 2 plž
Tabasco
Balzamikový ocet 1 plž
Limetka 1 ks
Olej olivový 2 plž
Pepř
Sůl
Příprava
1
Na omáčku smíchejte vodku, dvě lžíce oleje, rajčatový protlak, hrozinky, lžíci balzamikového octa, lžíci cukru, lžíci medu, dvě lžíce sójové omáčky, zakápněte tabascem, osolte a opepřete a vařte 5 minut. Nakonec dochuťte šťávou z limetky.
2
Pečeni vyndejte z ledničky. Až bude mít pokojovou teplotu, pokapejte ji olivovým olejem a opečte 4 minuty z každé strany na lávovém kameni. Osolte, opepřete. Pečeni nakonec přelijte omáčkou nebo ji podávejte zvlášť.
1
Na omáčku smíchejte vodku, dvě lžíce oleje, rajčatový protlak, hrozinky, lžíci balzamikového octa, lžíci cukru, lžíci medu, dvě lžíce sójové omáčky, zakápněte tabascem, osolte a opepřete a vařte 5 minut. Nakonec dochuťte šťávou z limetky.
2
Pečeni vyndejte z ledničky. Až bude mít pokojovou teplotu, pokapejte ji olivovým olejem a opečte 4 minuty z každé strany na lávovém kameni. Osolte, opepřete. Pečeni nakonec přelijte omáčkou nebo ji podávejte zvlášť.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!