Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVenkovská kuřecí pečeně
Albert logoAlbert logo
  • Venkovská kuřecí pečeně

Venkovská kuřecí pečeně

Variací na úpravu kuřete je opravdu hodně. Nejdůležitější je zachovat jeho šťavnatost a té dosáhnete díky našemu receptu.
Venkovská kuřecí pečeně
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Česnek 3 strouž.
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Kuřecí prsní řízky 4 ks
  • Vývar kuřecí 300 ml
  • Dýňová semínka 50 g
  • Pivo světlé 250 ml
  • Rozmarýn čerstvý
  • Tymián sušený
  • Mix listových salátů
  • Oregano sušené
  • Fazole bílé sterilované 1 ks
  • Rukola 150 g
  • Olej slunečnicový
  • Vinný ocet
  • Pepř
  • Sůl
  • Bagetka světlá 1 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Kuřecí prsní řízky 4 ks
  • Vývar kuřecí 300 ml
  • Dýňová semínka 50 g
  • Pivo světlé 250 ml
  • Rozmarýn čerstvý
  • Tymián sušený
  • Mix listových salátů
  • Oregano sušené
  • Fazole bílé sterilované 1 ks
  • Rukola 150 g
  • Olej slunečnicový
  • Vinný ocet

Příprava

1
Na pánvi nechte rozehřát dvě lžíce oleje. Potom do něj dejte prolisované stroužky česneku, přisypte tři lžíce rozmarýnu, najemno nakrájenou cibulku a restujte dozlatova. Zalijte 250 ml piva. Nechte 5 minut probublat, potom přilijte vývar. Omáčku vařením zredukujte na potřebné množství. Na oleji opečte dozlatova osolené a opepřené plátky kuřecího masa. Maso přelijte na talíři omáčkou a na závěr ho posypte natí jarní cibulky. Na oleji nechte rozvonět tři lžičky tymiánu s třemi lžičkami oregana a rozmarýnu a dýňovými semínky. Můžete dosolit. V toasteru nebo na pánvi opečte bagetky a potřete je bylinkovou směsí s dýňovými semínky.
2
Smíchejte slité fazole s rukolou, ochuťte vinným octem, solí a pepřem.
1
Na pánvi nechte rozehřát dvě lžíce oleje. Potom do něj dejte prolisované stroužky česneku, přisypte tři lžíce rozmarýnu, najemno nakrájenou cibulku a restujte dozlatova. Zalijte 250 ml piva. Nechte 5 minut probublat, potom přilijte vývar. Omáčku vařením zredukujte na potřebné množství. Na oleji opečte dozlatova osolené a opepřené plátky kuřecího masa. Maso přelijte na talíři omáčkou a na závěr ho posypte natí jarní cibulky. Na oleji nechte rozvonět tři lžičky tymiánu s třemi lžičkami oregana a rozmarýnu a dýňovými semínky. Můžete dosolit. V toasteru nebo na pánvi opečte bagetky a potřete je bylinkovou směsí s dýňovými semínky.
2
Smíchejte slité fazole s rukolou, ochuťte vinným octem, solí a pepřem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.