Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVěnečky
Albert logoAlbert logo
  • Věnečky

Věnečky

Věnečky
Náročné
46-60 minut
4/5
Česká
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
24 porcí
  • Sůl
  • Vejce 3 ks
  • Mouka polohrubá 150 g
  • Pudink vanilkový 1,5 ks
  • Cukr krupicový 100 g
  • Mléko 530 ml
  • Cukr moučkový 150 g
  • Rum 115 ml
  • Máslo 225 g
  • Sůl
  • Vejce 3 ks
  • Mouka polohrubá 150 g
  • Pudink vanilkový 1,5 ks
  • Cukr krupicový 100 g
  • Mléko 530 ml
  • Cukr moučkový 150 g
  • Rum 115 ml
  • Máslo 225 g

Příprava

1
Do středně velkého hrnce dám vařit 250 ml vody se solí a 100 g másla. Až začne voda vařit a máslo se rozpustí, přisypu 150 g polohrubé mouku a hodně pečlivě míchám, dokud se nezačne přichytávat ke dnu. Trvá to asi pět minut.
2
Hrnec se spařenou moukou sundám z plotny, nechám ji trochu vychladnout a pak do ní vmíchám ručním šlehačem 3 vejce. Vejce se musí do těsta nejprve pečlivě zapracovat, pak teprve přidávám další. Vznikne husté, hladké a táhlé těsto.
3
Troubu předehřeju na 180 °C. Těsto dám do cukrářského sáčku. Plech vymažu máslem a skleničkou si naznačím kolečka. Na vyznačená kolečka kreslím cukrářským sáčkem věnečky, konečky prstů je pokropím studenou vodou a dám je péct. Na dno trouby dávám kastrůlek s vodou, věnečky pak krásně nabydou.
4
Věnečky peču asi 30 minut. Během pečení troubu nikdy neotvírám. Upečené věnečky nechám vychladnout, rozříznu je pilkovým nožem a naplním krémem (viz Tip). Nakonec je potřu polevou. Tu připravím tak, že smíchám 150 g cukru, rum a horké mléko a asi deset minut vše třu.
1
Do středně velkého hrnce dám vařit 250 ml vody se solí a 100 g másla. Až začne voda vařit a máslo se rozpustí, přisypu 150 g polohrubé mouku a hodně pečlivě míchám, dokud se nezačne přichytávat ke dnu. Trvá to asi pět minut.
2
Hrnec se spařenou moukou sundám z plotny, nechám ji trochu vychladnout a pak do ní vmíchám ručním šlehačem 3 vejce. Vejce se musí do těsta nejprve pečlivě zapracovat, pak teprve přidávám další. Vznikne husté, hladké a táhlé těsto.
3
Troubu předehřeju na 180 °C. Těsto dám do cukrářského sáčku. Plech vymažu máslem a skleničkou si naznačím kolečka. Na vyznačená kolečka kreslím cukrářským sáčkem věnečky, konečky prstů je pokropím studenou vodou a dám je péct. Na dno trouby dávám kastrůlek s vodou, věnečky pak krásně nabydou.
4
Věnečky peču asi 30 minut. Během pečení troubu nikdy neotvírám. Upečené věnečky nechám vychladnout, rozříznu je pilkovým nožem a naplním krémem (viz Tip). Nakonec je potřu polevou. Tu připravím tak, že smíchám 150 g cukru, rum a horké mléko a asi deset minut vše třu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Na krém svařím 500 ml mléka, jeden a půl sáčku pudinkového prášku a 100 g cukru a smíchám hladký pudink. 125 g másla pokojové teploty vmíchám ručním šlehačem do zchladlého pudinku, až vznikne hladký krém. Nakonec přidám 100 ml rumu.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.