Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVěnečky s arašídovým krémem
Albert logoAlbert logo
  • Věnečky s arašídovým krémem

Věnečky s arašídovým krémem

Věnečky s arašídovým krémem
Náročné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Párty
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Arašídové máslo 3 plž
  • Sůl
  • Mouka hladká 140 g
  • Vejce 4 ks
  • Arašídy nesolené 2 plž
  • Philadephia 125 g
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Cukr krupicový 80 g
  • Máslo 125 g
  • Arašídové máslo 3 plž
  • Sůl
  • Mouka hladká 140 g
  • Vejce 4 ks
  • Arašídy nesolené 2 plž
  • Philadephia 125 g
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Cukr krupicový 80 g
  • Máslo 125 g

Příprava

1
Do kastrolu nalijte 250 ml vody, přidejte máslo a  sůl a přiveďte k varu. Až se máslo rozpustí, přisypte mouku a  stále míchejte. Těsto se začne spojovat a  za přibližně 2 minuty formovat do koule. Míchejte ještě 2 minuty, přestane se lepit ke stěnám a  bude měkké a  pružné.
2
Přesuňte těsto do robotu a  při střední rychlosti vyšlehejte postupně všechna vejce a dál půl minuty šlehejte. Těstem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a  nechte vychladnout.
3
Troubu předehřejte na teplotu 190°C. Plech vyložte pečicím papírem a  nastříkejte na něj věnečky o  průměru 8 cm. Posypte je nasekanými arašídy. Plech s  věnečky vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 175°C a  pečte 40 minut. Troubu neotvírejte, aby nafouklé věnečky nesplaskly. Poté na 5 minut snižte teplotu na 160°C a  nakonec 10 minut dopečte při 145°C. Věnečky nechte před plněním úplně vychladnout.
4
KRÉM: Všechny suroviny vyšlehejte na hustý krém. Věnečky podélně překrojte a  spodní část naplňte krémem z cukrářského sáčku a  přiklopte vrškem věnečku. Před podáváním poprašte věnečky moučkovým cukrem.
1
Do kastrolu nalijte 250 ml vody, přidejte máslo a  sůl a přiveďte k varu. Až se máslo rozpustí, přisypte mouku a  stále míchejte. Těsto se začne spojovat a  za přibližně 2 minuty formovat do koule. Míchejte ještě 2 minuty, přestane se lepit ke stěnám a  bude měkké a  pružné.
2
Přesuňte těsto do robotu a  při střední rychlosti vyšlehejte postupně všechna vejce a dál půl minuty šlehejte. Těstem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a  nechte vychladnout.
3
Troubu předehřejte na teplotu 190°C. Plech vyložte pečicím papírem a  nastříkejte na něj věnečky o  průměru 8 cm. Posypte je nasekanými arašídy. Plech s  věnečky vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 175°C a  pečte 40 minut. Troubu neotvírejte, aby nafouklé věnečky nesplaskly. Poté na 5 minut snižte teplotu na 160°C a  nakonec 10 minut dopečte při 145°C. Věnečky nechte před plněním úplně vychladnout.
4
KRÉM: Všechny suroviny vyšlehejte na hustý krém. Věnečky podélně překrojte a  spodní část naplňte krémem z cukrářského sáčku a  přiklopte vrškem věnečku. Před podáváním poprašte věnečky moučkovým cukrem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 35 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.