1
Do kastrolu nalijte 250 ml vody, přidejte máslo a sůl a přiveďte k varu. Až se máslo rozpustí, přisypte mouku a stále míchejte. Těsto se začne spojovat a za přibližně 2 minuty formovat do koule. Míchejte ještě 2 minuty, přestane se lepit ke stěnám a bude měkké a pružné.
2
Přesuňte těsto do robotu a při střední rychlosti vyšlehejte postupně všechna vejce a dál půl minuty šlehejte. Těstem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a nechte vychladnout.
3
Troubu předehřejte na teplotu 190°C. Plech vyložte pečicím papírem a nastříkejte na něj věnečky o průměru 8 cm. Posypte je nasekanými arašídy. Plech s věnečky vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 175°C a pečte 40 minut. Troubu neotvírejte, aby nafouklé věnečky nesplaskly. Poté na 5 minut snižte teplotu na 160°C a nakonec 10 minut dopečte při 145°C. Věnečky nechte před plněním úplně vychladnout.
4
KRÉM: Všechny suroviny vyšlehejte na hustý krém. Věnečky podélně překrojte a spodní část naplňte krémem z cukrářského sáčku a přiklopte vrškem věnečku. Před podáváním poprašte věnečky moučkovým cukrem.
1
Do kastrolu nalijte 250 ml vody, přidejte máslo a sůl a přiveďte k varu. Až se máslo rozpustí, přisypte mouku a stále míchejte. Těsto se začne spojovat a za přibližně 2 minuty formovat do koule. Míchejte ještě 2 minuty, přestane se lepit ke stěnám a bude měkké a pružné.
2
Přesuňte těsto do robotu a při střední rychlosti vyšlehejte postupně všechna vejce a dál půl minuty šlehejte. Těstem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a nechte vychladnout.
3
Troubu předehřejte na teplotu 190°C. Plech vyložte pečicím papírem a nastříkejte na něj věnečky o průměru 8 cm. Posypte je nasekanými arašídy. Plech s věnečky vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 175°C a pečte 40 minut. Troubu neotvírejte, aby nafouklé věnečky nesplaskly. Poté na 5 minut snižte teplotu na 160°C a nakonec 10 minut dopečte při 145°C. Věnečky nechte před plněním úplně vychladnout.
4
KRÉM: Všechny suroviny vyšlehejte na hustý krém. Věnečky podélně překrojte a spodní část naplňte krémem z cukrářského sáčku a přiklopte vrškem věnečku. Před podáváním poprašte věnečky moučkovým cukrem.