1
V míse smíchejte droždí, cukr, 175 ml vlažné vody a mléko. Nechte vzejít kvásek, pak přidejte mouku, olej, pomerančovou kůru, rozinky a skořici. Trochu mouky si nechte na později. Vypracujte hladké a pružné těsto. Vraťte ho do mísy, poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, trvá to asi hodinu.
2
Předehřejte troubu na 200°C. Pracovní plochu lehce poprašte moukou a vyválejte obdélník 25 × 55 centimetrů. Od delší strany zarolujte do copu, rozkrojte na dvě poloviny. Základ věnce opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potom začněte splétat: přehazujte jeden pruh těsta přes druhý do copu ze dvou pramenů. Na konci spojte a vytvořte věnec, konce přimáčkněte. Věnec potřete mlékem, posypejte tmavým třtinovým cukrem.