1
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte tři dortové formy o průměru 20 cm a výšce 5 cm. Pak je vysypte holandským kakaem a odložte. Kakao nasypte do středně velké mísy a zalijte jej 125 ml vroucí vody. Důkladně promíchejte, nechte vychladnout a dejte stranou. Máslo našlehejte, aby bylo lehce nadýchané, pak postupně přidejte cukr a šlehejte další 3–4 minuty. Vmíchejte vanilkový extrakt a jedno po druhém přidejte rovněž vejce.
2
Ve velké míse smíchejte mouku, sodu a sůl. Do mísy s kakaem vlijte mléko. Nakonec k máslovému základu na střídačku přidávejte moučnou směs a kakao s mlékem. Vzniklé těsto rozdělte do třech vymazaných a kakaem vysypaných forem a pečte 35–40 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout
3
Udělejte polevu: čokoládu dejte do rendlíku, přilijte smetanu a na mírném ohni zahřívejte, stále míchejte, aby se čokoláda rozpustila a spojila se se smetanou. Sejměte z ohně, přimíchejte med a přendejte do velké mísy a nechte asi 2 hodiny chladnout, každou čtvrthodinu promíchejte.
4
Sestavte dort: na pracovní plochu dejte nejméně povedený korpus, potřete jej částí polevy, navrch posaďte druhý, opět potřete částí polevy, přiklopte posledním třetím korpusem a boky i vršek potřete zbylou polevou.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte tři dortové formy o průměru 20 cm a výšce 5 cm. Pak je vysypte holandským kakaem a odložte. Kakao nasypte do středně velké mísy a zalijte jej 125 ml vroucí vody. Důkladně promíchejte, nechte vychladnout a dejte stranou. Máslo našlehejte, aby bylo lehce nadýchané, pak postupně přidejte cukr a šlehejte další 3–4 minuty. Vmíchejte vanilkový extrakt a jedno po druhém přidejte rovněž vejce.
2
Ve velké míse smíchejte mouku, sodu a sůl. Do mísy s kakaem vlijte mléko. Nakonec k máslovému základu na střídačku přidávejte moučnou směs a kakao s mlékem. Vzniklé těsto rozdělte do třech vymazaných a kakaem vysypaných forem a pečte 35–40 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout
3
Udělejte polevu: čokoládu dejte do rendlíku, přilijte smetanu a na mírném ohni zahřívejte, stále míchejte, aby se čokoláda rozpustila a spojila se se smetanou. Sejměte z ohně, přimíchejte med a přendejte do velké mísy a nechte asi 2 hodiny chladnout, každou čtvrthodinu promíchejte.
4
Sestavte dort: na pracovní plochu dejte nejméně povedený korpus, potřete jej částí polevy, navrch posaďte druhý, opět potřete částí polevy, přiklopte posledním třetím korpusem a boky i vršek potřete zbylou polevou.