1
Opatrně ze 4 vajec oddělte žloutky a bílky. Bílky vlijte do mísy.
2
Na plech vyložený pečicím papírem vsypte 240 g cukru tak, aby vytvořil souvislou vyšší plochu. Pomocí pečicího papíru, který na okrajích lehce nazdvihnete, docílíte kompaktních okrajů hromádky. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 °C a cukr zahřívejte 6 minut. Minutu před koncem pečení vyšlehejte bílky dotuha. Nejprve na malé otáčky, jakmile se začne tvořit pěna na okrajích mísy, zvyšte otáčky na maximum.
3
Cukr vytáhněte z trouby. Troubu nechte otevřenou a teplotu stáhněte na 100 °C. Po jedné lžíci za stálého šlehání cukr přidejte do bílků. Celou hmotu šlehejte 10 minut, až se cukr kompletně rozpustí a hmota bude mít trochu vyšší pokojovou teplotu. Hotovou hmotu na pusinky poznáte tak, že je lesklá, elastická a krásně drží tvar. Trošku hmoty použijte na přilepení pečicího papíru k plechu. Pomocí salátové lžíce nebo podobné naběračky naberte větší množství hmoty a vytvořte na plechu 4 velké pusiny. Rozdrťte ½ hrsti malin mezi prsty a posypte 2 velké pusiny. Zbývající 2 pusiny posypte ½ lžíce kakaa přes jemné sítko. Špejlí posypky trochu zapracujte, až vznikne hezké mramorování. Velké sladké pusy ihned vložte do trouby vyhřáté na 100 °C a sušte 90 minut.
4
Že jsou upečené, poznáte tak, že jdou lehce odloupnout od pečicího papíru. Po vyndání z trouby je nechte zcela vychladnout. Skladujte je nejlépe v plechové dóze. Zvolte správnou velikost, aby uvnitř bylo co nejméně vzduchu. Časem vyschnou úplně, ale pořád budou vynikající. Děti je zkrátka budou milovat.
1
Opatrně ze 4 vajec oddělte žloutky a bílky. Bílky vlijte do mísy.
2
Na plech vyložený pečicím papírem vsypte 240 g cukru tak, aby vytvořil souvislou vyšší plochu. Pomocí pečicího papíru, který na okrajích lehce nazdvihnete, docílíte kompaktních okrajů hromádky. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 °C a cukr zahřívejte 6 minut. Minutu před koncem pečení vyšlehejte bílky dotuha. Nejprve na malé otáčky, jakmile se začne tvořit pěna na okrajích mísy, zvyšte otáčky na maximum.
3
Cukr vytáhněte z trouby. Troubu nechte otevřenou a teplotu stáhněte na 100 °C. Po jedné lžíci za stálého šlehání cukr přidejte do bílků. Celou hmotu šlehejte 10 minut, až se cukr kompletně rozpustí a hmota bude mít trochu vyšší pokojovou teplotu. Hotovou hmotu na pusinky poznáte tak, že je lesklá, elastická a krásně drží tvar. Trošku hmoty použijte na přilepení pečicího papíru k plechu. Pomocí salátové lžíce nebo podobné naběračky naberte větší množství hmoty a vytvořte na plechu 4 velké pusiny. Rozdrťte ½ hrsti malin mezi prsty a posypte 2 velké pusiny. Zbývající 2 pusiny posypte ½ lžíce kakaa přes jemné sítko. Špejlí posypky trochu zapracujte, až vznikne hezké mramorování. Velké sladké pusy ihned vložte do trouby vyhřáté na 100 °C a sušte 90 minut.
4
Že jsou upečené, poznáte tak, že jdou lehce odloupnout od pečicího papíru. Po vyndání z trouby je nechte zcela vychladnout. Skladujte je nejlépe v plechové dóze. Zvolte správnou velikost, aby uvnitř bylo co nejméně vzduchu. Časem vyschnou úplně, ale pořád budou vynikající. Děti je zkrátka budou milovat.