1
Oddělte žloutky od bílků.
2
V robotu vyšlehejte bílky se lžičkou citronové šťávy do polotuha a pak po lžících zašlehejte cukr krupici, až získáte lesklý tuhý sníh.
3
Troubu předehřejte na 110 °C.
4
Cukrářským sáčkem nanášejte sníh na plech vyložený pečicím papírem do 16 oválných hnízdeček v kruhu, to celé ve dvou patrech. Dejte sušit do trouby na 90 minut.
5
Mezitím připravte citronový krém. Do hrnce vložte žloutky, třtinový cukr, 20 g másla, citronovou šťávu a kůru z citronů. Zahřívejte a za stálého míchání stěrkou vymíchejte do pudinkové konzistence. Přeceďte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Zbytek másla nechte v pokojové teplotě změknout. Kokosové plátky nasucho opražte.
6
Vysušený věnec nechte na mřížce vychladnout.
7
Máslo vyšlehejte a přidávejte po lžících citronový krém. Přendejte do cukrářského pytlíku a plňte hnízdečka. Nakonec posypte kokosovými plátky, malinami, borůvkami alentilkami. Dozdobit můžete také čerstvými květy
1
Oddělte žloutky od bílků.
2
V robotu vyšlehejte bílky se lžičkou citronové šťávy do polotuha a pak po lžících zašlehejte cukr krupici, až získáte lesklý tuhý sníh.
3
Troubu předehřejte na 110 °C.
4
Cukrářským sáčkem nanášejte sníh na plech vyložený pečicím papírem do 16 oválných hnízdeček v kruhu, to celé ve dvou patrech. Dejte sušit do trouby na 90 minut.
5
Mezitím připravte citronový krém. Do hrnce vložte žloutky, třtinový cukr, 20 g másla, citronovou šťávu a kůru z citronů. Zahřívejte a za stálého míchání stěrkou vymíchejte do pudinkové konzistence. Přeceďte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Zbytek másla nechte v pokojové teplotě změknout. Kokosové plátky nasucho opražte.
6
Vysušený věnec nechte na mřížce vychladnout.
7
Máslo vyšlehejte a přidávejte po lžících citronový krém. Přendejte do cukrářského pytlíku a plňte hnízdečka. Nakonec posypte kokosovými plátky, malinami, borůvkami alentilkami. Dozdobit můžete také čerstvými květy