Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVelikonoční věnec pavlova
Albert logoAlbert logo
  • Velikonoční věnec pavlova

Velikonoční věnec pavlova

Velikonoční věnec pavlova
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 140 g
  • Vejce 4 ks
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Cukr krupicový 250 g
  • Cukr třtinový 75 g
  • Citron BIO 2 ks
  • Kokos plátky 10 g
  • Maliny 50 g
  • Borůvky 50 g
  • Lentilky 60 g
  • Máslo 140 g
  • Vejce 4 ks
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Cukr krupicový 250 g
  • Cukr třtinový 75 g
  • Citron BIO 2 ks
  • Kokos plátky 10 g
  • Maliny 50 g
  • Borůvky 50 g
  • Lentilky 60 g

Příprava

1
Oddělte žloutky od bílků.
2
V robotu vyšlehejte bílky se lžičkou citronové šťávy do polotuha a pak po lžících zašlehejte cukr krupici, až získáte lesklý tuhý sníh.
3
Troubu předehřejte na 110 °C.
4
Cukrářským sáčkem nanášejte sníh na plech vyložený pečicím papírem do 16 oválných hnízdeček v kruhu, to celé ve dvou patrech. Dejte sušit do trouby na 90 minut.
5
Mezitím připravte citronový krém. Do hrnce vložte žloutky, třtinový cukr, 20 g másla, citronovou šťávu a kůru z citronů. Zahřívejte a za stálého míchání stěrkou vymíchejte do pudinkové konzistence. Přeceďte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Zbytek másla nechte v pokojové teplotě změknout. Kokosové plátky nasucho opražte.
6
Vysušený věnec nechte na mřížce vychladnout.
7
Máslo vyšlehejte a přidávejte po lžících citronový krém. Přendejte do cukrářského pytlíku a plňte hnízdečka. Nakonec posypte kokosovými plátky, malinami, borůvkami alentilkami. Dozdobit můžete také čerstvými květy
1
Oddělte žloutky od bílků.
2
V robotu vyšlehejte bílky se lžičkou citronové šťávy do polotuha a pak po lžících zašlehejte cukr krupici, až získáte lesklý tuhý sníh.
3
Troubu předehřejte na 110 °C.
4
Cukrářským sáčkem nanášejte sníh na plech vyložený pečicím papírem do 16 oválných hnízdeček v kruhu, to celé ve dvou patrech. Dejte sušit do trouby na 90 minut.
5
Mezitím připravte citronový krém. Do hrnce vložte žloutky, třtinový cukr, 20 g másla, citronovou šťávu a kůru z citronů. Zahřívejte a za stálého míchání stěrkou vymíchejte do pudinkové konzistence. Přeceďte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Zbytek másla nechte v pokojové teplotě změknout. Kokosové plátky nasucho opražte.
6
Vysušený věnec nechte na mřížce vychladnout.
7
Máslo vyšlehejte a přidávejte po lžících citronový krém. Přendejte do cukrářského pytlíku a plňte hnízdečka. Nakonec posypte kokosovými plátky, malinami, borůvkami alentilkami. Dozdobit můžete také čerstvými květy

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.