1
V misce smíchejte 500 g čerstvého sýra s 500 g tvarohu a se zakysanou smetanou. Přidejte 3 stroužky oloupaného a prolisovaného česneku, sůl a pepř dle chuti a promíchejte.
2
Plátky toustového chleba vyválejte válečkem na placky. Dno dortové formy o průměru 22 cm pokryjte vrstvou toustového chleba. Potřete ji sýrovým krémem a poklaďte 100 g plátků debrecínské pečeně. Postup opakujte do zaplnění formy, střídavě přitom krém poklaďte v dalších vrstvách eidamem, vysočinou a paprikášem.
3
Poslední vrstvou je krém. Uvolněte okraj dortové formy, sejměte ho a potřete krémem i strany dortu. Ozdobte nasekanou pažitkou, kterou vtlačte do stran dortu. Nechte alespoň 1 hodinu rozležet v chladničce. Při podávání navrch položte 100 g překrojených omytých cherry rajčátek a ředkviček a posypte lístky bazalky. Nakrájejte na kousky a pochutnejte si na tomto netradičním dortu.
1
V misce smíchejte 500 g čerstvého sýra s 500 g tvarohu a se zakysanou smetanou. Přidejte 3 stroužky oloupaného a prolisovaného česneku, sůl a pepř dle chuti a promíchejte.
2
Plátky toustového chleba vyválejte válečkem na placky. Dno dortové formy o průměru 22 cm pokryjte vrstvou toustového chleba. Potřete ji sýrovým krémem a poklaďte 100 g plátků debrecínské pečeně. Postup opakujte do zaplnění formy, střídavě přitom krém poklaďte v dalších vrstvách eidamem, vysočinou a paprikášem.
3
Poslední vrstvou je krém. Uvolněte okraj dortové formy, sejměte ho a potřete krémem i strany dortu. Ozdobte nasekanou pažitkou, kterou vtlačte do stran dortu. Nechte alespoň 1 hodinu rozležet v chladničce. Při podávání navrch položte 100 g překrojených omytých cherry rajčátek a ředkviček a posypte lístky bazalky. Nakrájejte na kousky a pochutnejte si na tomto netradičním dortu.