1
Do menšího hrnce dejte 5 lžic studené vody, namočte do ní 3,5 plátku želatiny a nechte asi 10 minut nabobtnat. Do vyšší nádoby nalámejte 100 g bílé čokolády na malé kousky. V dalším rendlíku zahřejte 250 ml smetany k bodu varu, přidejte nabobtnalou, vyždímanou želatinu a míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí. Směs nalijte na kousky bílé čokolády a promixujte tyčovým mixérem dohladka. Po 5 minutách přilijte zbylých 250 ml smetany a znovu promixujte dohladka tyčovým mixérem. Poté ganache přikryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala povrchu, a dejte přes noc odležet do lednice.
2
Na přípravu rolády vyšlehejte 6 vaječných žloutků spolu s 90 g cukru krupice ručním šlehačem do bílé nadýchané pěny a za stálého šlehání pomalu přilévejte 24 ml oleje. K dokonale vyšlehané směsi přidejte 60 g vyloupaných a jemně namletých pistácií a 36 g bezlepkové směsi. Z bílků a špetky soli vyšlehejte ručním šlehačem v další nádobě tuhý sníh, opatrně ho pomocí stěrky zamíchejte do žloutkovopistáciové směsi a spojte vše v hladké nadýchané těsto.
3
Poté těsto rovnoměrně vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 10 minut, dokud není povrch těsta jemně narůžovělý. Na pracovní plochu rozprostřete utěrku a poprašte ji 50 g moučkového cukru. Upečený horký piškot opatrně přendejte horní stranou na pocukrovanou utěrku, stáhněte papír a těsto zarolujte, aby bylo pružné. Nechte vychladnout a pak roládu zase velmi opatrně rozbalte.
4
Vychlazenou ganache vyšlehejte do hustého, tuhého krému a ⅔ naneste rovnoměrně stěrkou na piškot, posypte 30 g nahrubo nasekaných pistácií a 20 g nahrubo nadrcených lyofilizovaných malin. Poté piškot opatrně srolujte do rolády, zbytek krému vložte do cukrářského zdobicího sáčku a ozdobte jím horní část rolády.
1
Do menšího hrnce dejte 5 lžic studené vody, namočte do ní 3,5 plátku želatiny a nechte asi 10 minut nabobtnat. Do vyšší nádoby nalámejte 100 g bílé čokolády na malé kousky. V dalším rendlíku zahřejte 250 ml smetany k bodu varu, přidejte nabobtnalou, vyždímanou želatinu a míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí. Směs nalijte na kousky bílé čokolády a promixujte tyčovým mixérem dohladka. Po 5 minutách přilijte zbylých 250 ml smetany a znovu promixujte dohladka tyčovým mixérem. Poté ganache přikryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala povrchu, a dejte přes noc odležet do lednice.
2
Na přípravu rolády vyšlehejte 6 vaječných žloutků spolu s 90 g cukru krupice ručním šlehačem do bílé nadýchané pěny a za stálého šlehání pomalu přilévejte 24 ml oleje. K dokonale vyšlehané směsi přidejte 60 g vyloupaných a jemně namletých pistácií a 36 g bezlepkové směsi. Z bílků a špetky soli vyšlehejte ručním šlehačem v další nádobě tuhý sníh, opatrně ho pomocí stěrky zamíchejte do žloutkovopistáciové směsi a spojte vše v hladké nadýchané těsto.
3
Poté těsto rovnoměrně vlijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 10 minut, dokud není povrch těsta jemně narůžovělý. Na pracovní plochu rozprostřete utěrku a poprašte ji 50 g moučkového cukru. Upečený horký piškot opatrně přendejte horní stranou na pocukrovanou utěrku, stáhněte papír a těsto zarolujte, aby bylo pružné. Nechte vychladnout a pak roládu zase velmi opatrně rozbalte.
4
Vychlazenou ganache vyšlehejte do hustého, tuhého krému a ⅔ naneste rovnoměrně stěrkou na piškot, posypte 30 g nahrubo nasekaných pistácií a 20 g nahrubo nadrcených lyofilizovaných malin. Poté piškot opatrně srolujte do rolády, zbytek krému vložte do cukrářského zdobicího sáčku a ozdobte jím horní část rolády.