1
Do odměrky nalijte 100 ml mléka a zahřejte ho v mikrovlnce na 40 °C. Na hladinu mléka rozdrobte 10 g droždí, promíchejte vidličkou a nechte vzejít kvásek, asi 10 minut. Ve druhé míse utřete stěrkou 95 g změklého másla s 12 g cukru krupice do jemné pasty. Přidejte postupně 2 vejce a zašlehejte do másla. Pak přilijte kvásek, přidejte ½ lžičky soli a 150 g mouky. Vše promíchejte. Přisypte zbylých 150 g mouky a uhněťte v robotu na hladké lepivé těsto. Přendejte ho do lehce olejem vymazané mísy a přikryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě 60 minut, až zdvojnásobí objem.
2
Mezitím připravte ve vodní lázni trhané vepřové maso dle návodu na obalu po dobu 15 minut. Pak ho vyjměte z fólie včetně výpeku a vidličkou natrhejte. Do další mísy nakrouhejte 1/8 červeného zelí a nastrouhejte nahrubo mrkev. Posypte solí, opepřete, přidejte lžíci octa a 13 g cukru.
3
Vykynuté těsto trochu propracujte na pracovní desce a rozdělte na 12 stejně velkých porcí. Z každé uválejte kuličku. Přendejte na plech s pečicím papírem. Bulky pomažte rozšlehaným vejcem, posypte lžičkou sezamu a nechte ještě 30 minut kynout. Poté pečte v troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
4
Na rozpálené pánvi opečte z vajíček 12 volských ok. Upečené housky rozkrojte napůl. Na spodní polovinu dejte salát, trhané maso, vajíčko a salát a přiklopte. Mini burgery pro koledníky jsou hotové.
1
Do odměrky nalijte 100 ml mléka a zahřejte ho v mikrovlnce na 40 °C. Na hladinu mléka rozdrobte 10 g droždí, promíchejte vidličkou a nechte vzejít kvásek, asi 10 minut. Ve druhé míse utřete stěrkou 95 g změklého másla s 12 g cukru krupice do jemné pasty. Přidejte postupně 2 vejce a zašlehejte do másla. Pak přilijte kvásek, přidejte ½ lžičky soli a 150 g mouky. Vše promíchejte. Přisypte zbylých 150 g mouky a uhněťte v robotu na hladké lepivé těsto. Přendejte ho do lehce olejem vymazané mísy a přikryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě 60 minut, až zdvojnásobí objem.
2
Mezitím připravte ve vodní lázni trhané vepřové maso dle návodu na obalu po dobu 15 minut. Pak ho vyjměte z fólie včetně výpeku a vidličkou natrhejte. Do další mísy nakrouhejte 1/8 červeného zelí a nastrouhejte nahrubo mrkev. Posypte solí, opepřete, přidejte lžíci octa a 13 g cukru.
3
Vykynuté těsto trochu propracujte na pracovní desce a rozdělte na 12 stejně velkých porcí. Z každé uválejte kuličku. Přendejte na plech s pečicím papírem. Bulky pomažte rozšlehaným vejcem, posypte lžičkou sezamu a nechte ještě 30 minut kynout. Poté pečte v troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
4
Na rozpálené pánvi opečte z vajíček 12 volských ok. Upečené housky rozkrojte napůl. Na spodní polovinu dejte salát, trhané maso, vajíčko a salát a přiklopte. Mini burgery pro koledníky jsou hotové.