1
Z krůtího stehna ořežeme maso, očistíme ho od šlach, osolíme a opepříme. Potom si připravíme náplň z mletého masa: libové krůtí prso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme, přidáme vejce, pár kapek smetany a rozmixujeme. Posypeme čerstvou petrželkou a pořádně promícháme.
2
Směs namažeme na očištěný stehenní řízek, přehneme kraje a uděláme roládu. Z vrchu ještě jednou osolíme a opepříme a zabalíme napevno do alobalu.
3
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, roládu vložíme do pekáčku a necháme pozvolna péct. Mezitím si uvaříme brambory, potom je slijeme, přidáme kousek másla a posypeme čerstvou pažitkou.
4
Asi po hodině vyndáme roládu z trouby a ještě ji krátce opečeme z obou stran na pánvi, aby měla zlatavou barvu. Vypečenou šťávu z masa slijeme do malého kastrůlku a necháme zredukovat. Roládu nakrájíme na plátky, nandáme na talíř, polijeme šťávou a podáváme s bramborem.
1
Z krůtího stehna ořežeme maso, očistíme ho od šlach, osolíme a opepříme. Potom si připravíme náplň z mletého masa: libové krůtí prso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme, přidáme vejce, pár kapek smetany a rozmixujeme. Posypeme čerstvou petrželkou a pořádně promícháme.
2
Směs namažeme na očištěný stehenní řízek, přehneme kraje a uděláme roládu. Z vrchu ještě jednou osolíme a opepříme a zabalíme napevno do alobalu.
3
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, roládu vložíme do pekáčku a necháme pozvolna péct. Mezitím si uvaříme brambory, potom je slijeme, přidáme kousek másla a posypeme čerstvou pažitkou.
4
Asi po hodině vyndáme roládu z trouby a ještě ji krátce opečeme z obou stran na pánvi, aby měla zlatavou barvu. Vypečenou šťávu z masa slijeme do malého kastrůlku a necháme zredukovat. Roládu nakrájíme na plátky, nandáme na talíř, polijeme šťávou a podáváme s bramborem.