Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVelikonoční krůtí roláda
Albert logoAlbert logo
  • Velikonoční krůtí roláda

Velikonoční krůtí roláda

Velikonoční krůtí roláda
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo
  • Sůl
  • Pepř
  • Krůtí stehna 1 ks
  • Krůtí prsní řízky
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Brambory
  • Petržel hladkolistá
  • Pažitka čerstvá
  • Máslo
  • Sůl
  • Pepř
  • Krůtí stehna 1 ks
  • Krůtí prsní řízky
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Brambory
  • Petržel hladkolistá
  • Pažitka čerstvá

Příprava

1
Z krůtího stehna ořežeme maso, očistíme ho od šlach, osolíme a opepříme. Potom si připravíme náplň z mletého masa: libové krůtí prso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme, přidáme vejce, pár kapek smetany a rozmixujeme. Posypeme čerstvou petrželkou a pořádně promícháme.
2
Směs namažeme na očištěný stehenní řízek, přehneme kraje a uděláme roládu. Z vrchu ještě jednou osolíme a opepříme a zabalíme napevno do alobalu.
3
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, roládu vložíme do pekáčku a necháme pozvolna péct. Mezitím si uvaříme brambory, potom je slijeme, přidáme kousek másla a posypeme čerstvou pažitkou.
4
Asi po hodině vyndáme roládu z trouby a ještě ji krátce opečeme z obou stran na pánvi, aby měla zlatavou barvu. Vypečenou šťávu z masa slijeme do malého kastrůlku a necháme zredukovat. Roládu nakrájíme na plátky, nandáme na talíř, polijeme šťávou a podáváme s bramborem.
1
Z krůtího stehna ořežeme maso, očistíme ho od šlach, osolíme a opepříme. Potom si připravíme náplň z mletého masa: libové krůtí prso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme, přidáme vejce, pár kapek smetany a rozmixujeme. Posypeme čerstvou petrželkou a pořádně promícháme.
2
Směs namažeme na očištěný stehenní řízek, přehneme kraje a uděláme roládu. Z vrchu ještě jednou osolíme a opepříme a zabalíme napevno do alobalu.
3
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, roládu vložíme do pekáčku a necháme pozvolna péct. Mezitím si uvaříme brambory, potom je slijeme, přidáme kousek másla a posypeme čerstvou pažitkou.
4
Asi po hodině vyndáme roládu z trouby a ještě ji krátce opečeme z obou stran na pánvi, aby měla zlatavou barvu. Vypečenou šťávu z masa slijeme do malého kastrůlku a necháme zredukovat. Roládu nakrájíme na plátky, nandáme na talíř, polijeme šťávou a podáváme s bramborem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 28.08.2024 do 03.09.2024

Platný ještě 4 dny

Od 28.08.2024 do 03.09.2024

Platný ještě 11 dní

Od 14.08.2024 do 10.09.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.