1
Rozinky přelijte horkou vodou a dejte stranou.
2
Šest set gramů mouky, 100 g cukru, koření a špetku soli vsypte do mísy. Vyklepněte vejce, vlijte rozpuštěné máslo a 250 ml teplého mléka. Přisypte rozdrobené droždí, scezené rozinky a důkladným hnětením vypracujte hladké těsto.
3
Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 60 minut kynout.
4
Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů. Vytvarujte z nich bochánky, které vyskládejte do zapékací mísy nebo pekáčku o rozměrech 31,5 × 21,5 cm. Opět zakryjte a nechte kynout dalších 30 minut.
5
Troubu předehřejte na 180 °C.
6
V malé misce promíchejte zbylou mouku, cukr, mléko a 6 lžic vody do konzistence pasty. Směs vložte do cukrářského sáčku s kulatou násadkou nebo odstřiženým rohem. Přes bulky nakreslete křížem čáry.
7
Pečte 15 minut. Vyjměte, pomažte smetanou a pečte dalších 15 minut dozlatova.
8
Promíchejte marmeládu s vodou. Mašlovačkou natřete ještě horké bulky glazurou a nechte vychladnout. Podávejte s máslem, podobně jako třeba mazanec
1
Rozinky přelijte horkou vodou a dejte stranou.
2
Šest set gramů mouky, 100 g cukru, koření a špetku soli vsypte do mísy. Vyklepněte vejce, vlijte rozpuštěné máslo a 250 ml teplého mléka. Přisypte rozdrobené droždí, scezené rozinky a důkladným hnětením vypracujte hladké těsto.
3
Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 60 minut kynout.
4
Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů. Vytvarujte z nich bochánky, které vyskládejte do zapékací mísy nebo pekáčku o rozměrech 31,5 × 21,5 cm. Opět zakryjte a nechte kynout dalších 30 minut.
5
Troubu předehřejte na 180 °C.
6
V malé misce promíchejte zbylou mouku, cukr, mléko a 6 lžic vody do konzistence pasty. Směs vložte do cukrářského sáčku s kulatou násadkou nebo odstřiženým rohem. Přes bulky nakreslete křížem čáry.
7
Pečte 15 minut. Vyjměte, pomažte smetanou a pečte dalších 15 minut dozlatova.
8
Promíchejte marmeládu s vodou. Mašlovačkou natřete ještě horké bulky glazurou a nechte vychladnout. Podávejte s máslem, podobně jako třeba mazanec