1
Mandle pomocí stolního mixéru rozemelte najemno. Pokud nemáte mletý kardamon, rozdrťte semínka v hmoždíři na jemný prášek.
2
Ve větší míse smíchejte bezlepkovou směs na pečení, mleté mandle, skořici, kardamon a špetku soli. Přidejte jedno vejce, javorový sirup a máslo o pokojové teplotě. Vše dobře propracujte, aby se všechny ingredience propojily v těsto.
3
Těsto zabalte do potravinové folie a nechte hodinu odležet v lednici.
4
Troubu rozehřejte na 180°C. Vál poprašte bezlepkovou směsí na pečení a z těsta vyválejte plát o tloušťce 5 mm. Vykrájejte požadované tvary sušenek, které přemístěte na plech vyložený pečícím papírem.
5
Pečte 12-15 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu.
1
Mandle pomocí stolního mixéru rozemelte najemno. Pokud nemáte mletý kardamon, rozdrťte semínka v hmoždíři na jemný prášek.
2
Ve větší míse smíchejte bezlepkovou směs na pečení, mleté mandle, skořici, kardamon a špetku soli. Přidejte jedno vejce, javorový sirup a máslo o pokojové teplotě. Vše dobře propracujte, aby se všechny ingredience propojily v těsto.
3
Těsto zabalte do potravinové folie a nechte hodinu odležet v lednici.
4
Troubu rozehřejte na 180°C. Vál poprašte bezlepkovou směsí na pečení a z těsta vyválejte plát o tloušťce 5 mm. Vykrájejte požadované tvary sušenek, které přemístěte na plech vyložený pečícím papírem.
5
Pečte 12-15 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu.