Vejce v kokotkách jsou klasickým českým jídlem, které se často podává během velikonočních svátků. Tento recept kombinuje lahodnou chuť čerstvých vajec s kozím sýrem a lučinou, doplněný o svěží cherry rajčata. Pečené v troubě na perfektní krémovost, jsou tyto kokotky ideální pro snídaně nebo jako lehký oběd. Posypané nasekanou petrželkou, představují vejce v kokotkách nejen chutný, ale i vizuálně přitažlivý pokrm.
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Vegetariánské
Velikonoce
Snídaně
Ingredience
Složení
4 porce
Máslo 30 g
Rajčata cherry 4 ks
Vejce 4 ks
Lučina 1 ks
Kozí sýr 80 g
Sůl
Pepř
Petržel hladkolistá 2 snít.
Máslo 30 g
Rajčata cherry 4 ks
Vejce 4 ks
Lučina 1 ks
Kozí sýr 80 g
Sůl
Pepř
Petržel hladkolistá 2 snít.
Příprava
1
Kokotky vytřete rozpuštěným máslem. Rozdělte do nich stejným dílem kozí sýr a lučinu. Do každé nádobky vložte cherry rajče a vklepněte vejce. Osolte a opepřete.
2
Vložte do trouby na 180 °C a pečte 15–20 minut.
3
Posypte nasekanou petrželkou a hned podávejte.
1
Kokotky vytřete rozpuštěným máslem. Rozdělte do nich stejným dílem kozí sýr a lučinu. Do každé nádobky vložte cherry rajče a vklepněte vejce. Osolte a opepřete.
2
Vložte do trouby na 180 °C a pečte 15–20 minut.
3
Posypte nasekanou petrželkou a hned podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!