1
Ve vodní lázni vyšlehejte žloutky se solí, hořčicí a dvěma lžícemi vody. Pozor, voda v lázni musí být horká, ale ne vroucí, jinak se žloutky začnou srážet. Šlehejte tři minuty do pěny. Potom začněte po dávkách přidávat rozpuštěné máslo a stále šlehejte, až vznikne omáčka s konzistencí majonézy. Dochuťte citronovou šťávou a případně i solí. Omáčku uchovejte v teple, dokud ji nebudete podávat.
2
Žemle rozkrojte a pár minut nasucho opékejte na pánvi řeznou stranou dolů.
3
Na opečenou housku dejte oprané listy špenátu a plátek uzeného lososa.
4
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vroucí vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou na obloženou housku a bohatě polijte holandskou omáčkou.
1
Ve vodní lázni vyšlehejte žloutky se solí, hořčicí a dvěma lžícemi vody. Pozor, voda v lázni musí být horká, ale ne vroucí, jinak se žloutky začnou srážet. Šlehejte tři minuty do pěny. Potom začněte po dávkách přidávat rozpuštěné máslo a stále šlehejte, až vznikne omáčka s konzistencí majonézy. Dochuťte citronovou šťávou a případně i solí. Omáčku uchovejte v teple, dokud ji nebudete podávat.
2
Žemle rozkrojte a pár minut nasucho opékejte na pánvi řeznou stranou dolů.
3
Na opečenou housku dejte oprané listy špenátu a plátek uzeného lososa.
4
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vroucí vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou na obloženou housku a bohatě polijte holandskou omáčkou.