Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVejce Benedikt se špenátem a lososem
Albert logoAlbert logo
  • Vejce Benedikt se špenátem a lososem

Vejce Benedikt se špenátem a lososem

Velikonoční prodloužený víkend volá po sváteční snídani. Servírovat se budou samozřejmě vajíčka, a to v té nejnoblesnější úpravě.
Vejce Benedikt se špenátem a lososem
Náročné
16-30 minut
1/5
Brunch
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 100 g
  • Vaječný žloutek 3 ks
  • Sůl
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Vejce 8 ks
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Baby špenát 300 g
  • Citronová šťáva
  • Losos uzený 8 plát.
  • Máslo 100 g
  • Vaječný žloutek 3 ks
  • Sůl
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Vejce 8 ks
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Baby špenát 300 g
  • Citronová šťáva
  • Losos uzený 8 plát.

Příprava

1
Ve vodní lázni vyšlehejte žloutky se solí, hořčicí a dvěma lžícemi vody. Pozor, voda v lázni musí být horká, ale ne vroucí, jinak se žloutky začnou srážet. Šlehejte tři minuty do pěny. Potom začněte po dávkách přidávat rozpuštěné máslo a stále šlehejte, až vznikne omáčka s konzistencí majonézy. Dochuťte citronovou šťávou a případně i solí. Omáčku uchovejte v teple, dokud ji nebudete podávat.
2
Žemle rozkrojte a pár minut nasucho opékejte na pánvi řeznou stranou dolů.
3
Na opečenou housku dejte oprané listy špenátu a plátek uzeného lososa.
4
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vroucí vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou na obloženou housku a bohatě polijte holandskou omáčkou.
1
Ve vodní lázni vyšlehejte žloutky se solí, hořčicí a dvěma lžícemi vody. Pozor, voda v lázni musí být horká, ale ne vroucí, jinak se žloutky začnou srážet. Šlehejte tři minuty do pěny. Potom začněte po dávkách přidávat rozpuštěné máslo a stále šlehejte, až vznikne omáčka s konzistencí majonézy. Dochuťte citronovou šťávou a případně i solí. Omáčku uchovejte v teple, dokud ji nebudete podávat.
2
Žemle rozkrojte a pár minut nasucho opékejte na pánvi řeznou stranou dolů.
3
Na opečenou housku dejte oprané listy špenátu a plátek uzeného lososa.
4
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vroucí vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou na obloženou housku a bohatě polijte holandskou omáčkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.