Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVeggie skotská vejce
Albert logoAlbert logo
  • Veggie skotská vejce

Veggie skotská vejce

Veggie skotská vejce
Snadné
16-30 minut
1/5
Anglická
Vegetariánské
Velikonoce
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vejce 5 ks
  • Hrášek mražený 400 g
  • Řeřicha 1 hrs.
  • Cheddar strouhaný 100 g
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Mouka mandlová 200 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Sezam 200 g
  • Polníček 100 g
  • Vejce 5 ks
  • Hrášek mražený 400 g
  • Řeřicha 1 hrs.
  • Cheddar strouhaný 100 g
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Mouka mandlová 200 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Sezam 200 g
  • Polníček 100 g

Příprava

1
Do hrnce dejte vařit vodu a přidejte 4 vejce z lednice. Vařte po dobu 3,5 minuty, pak je vložte do mísy s ledovou vodou a oloupejte.
2
Do stolního mixéru dejte 400 g rozmraženého hrášku, hrst omyté řeřichy, 100 g čedaru, 2 hrsti omyté petrželky, rozklepněte zbylé vejce a přidejte 200 g mandlové mouky, sůl, pepř a mixujte, dokud se nevytvoří lepivá pasta, případně přidejte olivový olej.
3
Směs rozdělte na 4 části a položte je na čtyři čtverečky potravinářské fólie, asi 10 × 10 cm. Směs rozprostřete na fólii, na ni položte další fólii a přes ni uválejte válečkem, aby vznikla vždy tenká vrstva. Horní fólii sundejte a na každý čtverec hrášku položte vejce. Přitáhněte rohy potravinářské fólie nahoru a přes vejce vytvarujte, aby bylo zcela obalené hráškovou směsí. Pak přebytečnou potravinářskou fólii zavažte do uzlu, aby bylo vejce pevně uzavřeno. Přiveďte ve větším hrnci vodu k varu a položte na něj parní košík vyložený pečicím papírem. Vejce obalená potravinářskou fólií vařte v tomto košíku v páře po dobu 5 minut.
4
Vejce pak opatrně vyjměte z potravinářské fólie a obalte v sezamových semínkách. Ať vám chutná nedělní ráno.
1
Do hrnce dejte vařit vodu a přidejte 4 vejce z lednice. Vařte po dobu 3,5 minuty, pak je vložte do mísy s ledovou vodou a oloupejte.
2
Do stolního mixéru dejte 400 g rozmraženého hrášku, hrst omyté řeřichy, 100 g čedaru, 2 hrsti omyté petrželky, rozklepněte zbylé vejce a přidejte 200 g mandlové mouky, sůl, pepř a mixujte, dokud se nevytvoří lepivá pasta, případně přidejte olivový olej.
3
Směs rozdělte na 4 části a položte je na čtyři čtverečky potravinářské fólie, asi 10 × 10 cm. Směs rozprostřete na fólii, na ni položte další fólii a přes ni uválejte válečkem, aby vznikla vždy tenká vrstva. Horní fólii sundejte a na každý čtverec hrášku položte vejce. Přitáhněte rohy potravinářské fólie nahoru a přes vejce vytvarujte, aby bylo zcela obalené hráškovou směsí. Pak přebytečnou potravinářskou fólii zavažte do uzlu, aby bylo vejce pevně uzavřeno. Přiveďte ve větším hrnci vodu k varu a položte na něj parní košík vyložený pečicím papírem. Vejce obalená potravinářskou fólií vařte v tomto košíku v páře po dobu 5 minut.
4
Vejce pak opatrně vyjměte z potravinářské fólie a obalte v sezamových semínkách. Ať vám chutná nedělní ráno.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.