1
Do hrnce dejte vařit vodu a přidejte 4 vejce z lednice. Vařte po dobu 3,5 minuty, pak je vložte do mísy s ledovou vodou a oloupejte.
2
Do stolního mixéru dejte 400 g rozmraženého hrášku, hrst omyté řeřichy, 100 g čedaru, 2 hrsti omyté petrželky, rozklepněte zbylé vejce a přidejte 200 g mandlové mouky, sůl, pepř a mixujte, dokud se nevytvoří lepivá pasta, případně přidejte olivový olej.
3
Směs rozdělte na 4 části a položte je na čtyři čtverečky potravinářské fólie, asi 10 × 10 cm. Směs rozprostřete na fólii, na ni položte další fólii a přes ni uválejte válečkem, aby vznikla vždy tenká vrstva. Horní fólii sundejte a na každý čtverec hrášku položte vejce. Přitáhněte rohy potravinářské fólie nahoru a přes vejce vytvarujte, aby bylo zcela obalené hráškovou směsí. Pak přebytečnou potravinářskou fólii zavažte do uzlu, aby bylo vejce pevně uzavřeno. Přiveďte ve větším hrnci vodu k varu a položte na něj parní košík vyložený pečicím papírem. Vejce obalená potravinářskou fólií vařte v tomto košíku v páře po dobu 5 minut.
4
Vejce pak opatrně vyjměte z potravinářské fólie a obalte v sezamových semínkách. Ať vám chutná nedělní ráno.
1
Do hrnce dejte vařit vodu a přidejte 4 vejce z lednice. Vařte po dobu 3,5 minuty, pak je vložte do mísy s ledovou vodou a oloupejte.
2
Do stolního mixéru dejte 400 g rozmraženého hrášku, hrst omyté řeřichy, 100 g čedaru, 2 hrsti omyté petrželky, rozklepněte zbylé vejce a přidejte 200 g mandlové mouky, sůl, pepř a mixujte, dokud se nevytvoří lepivá pasta, případně přidejte olivový olej.
3
Směs rozdělte na 4 části a položte je na čtyři čtverečky potravinářské fólie, asi 10 × 10 cm. Směs rozprostřete na fólii, na ni položte další fólii a přes ni uválejte válečkem, aby vznikla vždy tenká vrstva. Horní fólii sundejte a na každý čtverec hrášku položte vejce. Přitáhněte rohy potravinářské fólie nahoru a přes vejce vytvarujte, aby bylo zcela obalené hráškovou směsí. Pak přebytečnou potravinářskou fólii zavažte do uzlu, aby bylo vejce pevně uzavřeno. Přiveďte ve větším hrnci vodu k varu a položte na něj parní košík vyložený pečicím papírem. Vejce obalená potravinářskou fólií vařte v tomto košíku v páře po dobu 5 minut.
4
Vejce pak opatrně vyjměte z potravinářské fólie a obalte v sezamových semínkách. Ať vám chutná nedělní ráno.