1
Cuketu a okurku omyjte a škrabkou nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do zavařovací sklenice. Chilli papričku nasekejte nadrobno spolu s hladkolistou petrželkou a bazalkou a přidejte k cuketě a okurce. V hrnci přiveďte k varu 150 ml octa, 150 ml vody, 60 g cukru a lžičku kuliček pepře a nálevem zalijte směs ve sklenici. Zavíčkujte a nechte alespoň týden kvasit v pokojové teplotě.
2
Podélně rozkrojte 4 burgerové housky a z vnitřních stran 1 minutu ogrilujte na rozpáleném grilu. Všechny spodní poloviny pomažte bio pomazánkou smíchanou s veganskou majonézou. Salát a rajče omyjte. Listy salátu dejte na housky s pomazánkou. Rajče nakrájejte na 8 koleček. Na každou housku použijte 2 kolečka.
3
Veggie burgery vyjměte z obalu a ogrilujte je na připraveném grilu z obou stran. Burgery dejte na připravené housky a ozdobte plátky naložené cuketové směsi. Přiklopte horní bulkou a ihned podávejte. Veganský burger chutná stejně skvěle jako ten s hovězím.
1
Cuketu a okurku omyjte a škrabkou nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do zavařovací sklenice. Chilli papričku nasekejte nadrobno spolu s hladkolistou petrželkou a bazalkou a přidejte k cuketě a okurce. V hrnci přiveďte k varu 150 ml octa, 150 ml vody, 60 g cukru a lžičku kuliček pepře a nálevem zalijte směs ve sklenici. Zavíčkujte a nechte alespoň týden kvasit v pokojové teplotě.
2
Podélně rozkrojte 4 burgerové housky a z vnitřních stran 1 minutu ogrilujte na rozpáleném grilu. Všechny spodní poloviny pomažte bio pomazánkou smíchanou s veganskou majonézou. Salát a rajče omyjte. Listy salátu dejte na housky s pomazánkou. Rajče nakrájejte na 8 koleček. Na každou housku použijte 2 kolečka.
3
Veggie burgery vyjměte z obalu a ogrilujte je na připraveném grilu z obou stran. Burgery dejte na připravené housky a ozdobte plátky naložené cuketové směsi. Přiklopte horní bulkou a ihned podávejte. Veganský burger chutná stejně skvěle jako ten s hovězím.