1
Začněte přípravou korpusu. Vločky namelte (ideálně ve food procesoru) na jemnou moučku, smíchejte s mletými mandlemi, třtinovým cukrem a kokosovým olejem. Rukama vypracujte tvárnou drobenku. Podle toho, jak budou vločky olej absorbovat, ho můžete přidat o něco více. Hmotu po kouskách vmačkejte na dno a stěny kruhové formy o průměru asi 24 cm, aby vznikl korpus. Dejte ho na 30 minut vychladit do lednice, poté pečte 25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C a pak nechte vychladnout.
2
Na karamelovou omáčku budete potřebovat pevnou část z jedné plechovky vychlazeného kokosového mléka (zbylou kokosovou vodu si schovejte třeba do smoothie). Tuk z kokosového mléka rozpusťte v kastrůlku a nechte asi 5 minut probublávat na velmi mírném ohni, aby se odpařila zbývající tekutina. Přidejte cukr, oheň stáhněte na minimum a nepřestávejte míchat. Bude-li mít tendenci „vypěnit z hrnce“, jednoduše omáčku stáhněte z plotny. Po 5 minutách začne karamelová omáčka houstnout, odstavte ji a nechte vychladnout.
3
Šlehačku opět připravíte z tuhé části vychlazeného kokosového mléka. Dejte ji do mísy robotu a šlehejte na vyšší rychlost. Jakmile se tuk změní na krémovou tekutinu, přidejte cukr a šlehejte dál – po pár minutách získáte nadýchaný krém.
4
Na vychladlý korpus rozetřete část karamelové omáčky, pokračujte bohatou vrstvou pokrájených banánů, pak přijde na řadu opět karamel, nakonec šlehačka, posekané mandle a pár kousků banánu.
1
Začněte přípravou korpusu. Vločky namelte (ideálně ve food procesoru) na jemnou moučku, smíchejte s mletými mandlemi, třtinovým cukrem a kokosovým olejem. Rukama vypracujte tvárnou drobenku. Podle toho, jak budou vločky olej absorbovat, ho můžete přidat o něco více. Hmotu po kouskách vmačkejte na dno a stěny kruhové formy o průměru asi 24 cm, aby vznikl korpus. Dejte ho na 30 minut vychladit do lednice, poté pečte 25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C a pak nechte vychladnout.
2
Na karamelovou omáčku budete potřebovat pevnou část z jedné plechovky vychlazeného kokosového mléka (zbylou kokosovou vodu si schovejte třeba do smoothie). Tuk z kokosového mléka rozpusťte v kastrůlku a nechte asi 5 minut probublávat na velmi mírném ohni, aby se odpařila zbývající tekutina. Přidejte cukr, oheň stáhněte na minimum a nepřestávejte míchat. Bude-li mít tendenci „vypěnit z hrnce“, jednoduše omáčku stáhněte z plotny. Po 5 minutách začne karamelová omáčka houstnout, odstavte ji a nechte vychladnout.
3
Šlehačku opět připravíte z tuhé části vychlazeného kokosového mléka. Dejte ji do mísy robotu a šlehejte na vyšší rychlost. Jakmile se tuk změní na krémovou tekutinu, přidejte cukr a šlehejte dál – po pár minutách získáte nadýchaný krém.
4
Na vychladlý korpus rozetřete část karamelové omáčky, pokračujte bohatou vrstvou pokrájených banánů, pak přijde na řadu opět karamel, nakonec šlehačka, posekané mandle a pár kousků banánu.