1
Propláchněte 125 g pohankových krup a zalijte je 315 ml vroucí osolené vody. Nechte vařit 2–3 minuty a poté nechte dojít pod pokličkou ještě 30 minut. Přesypte do mísy a nechte zcela vychladnout.
2
Očistěte a nakrájejte nadrobno cibuli a přidejte k pohance. Přidejte 4 lžíce passaty, stroužek prolisovaného česneku, 100 g hladké mouky, lžičku mletého koriandru, lžičku sušeného rozmarýnu, lžičku kurkumy a lžičku mleté papriky. Dobře osolte.
3
Z připravené směsi vytvarujte dlaněmi 8 placiček.
4
Takto připravené karbanátky potřete 3 lžícemi olivového oleje a dejte péct do trouby na 180 °C po dobu 20 minut. Hotové karbanátky můžete servírovat s čerstvým salátkem nebo jako veganskou verzi burgeru. Zkuste to také rostlinně.
1
Propláchněte 125 g pohankových krup a zalijte je 315 ml vroucí osolené vody. Nechte vařit 2–3 minuty a poté nechte dojít pod pokličkou ještě 30 minut. Přesypte do mísy a nechte zcela vychladnout.
2
Očistěte a nakrájejte nadrobno cibuli a přidejte k pohance. Přidejte 4 lžíce passaty, stroužek prolisovaného česneku, 100 g hladké mouky, lžičku mletého koriandru, lžičku sušeného rozmarýnu, lžičku kurkumy a lžičku mleté papriky. Dobře osolte.
3
Z připravené směsi vytvarujte dlaněmi 8 placiček.
4
Takto připravené karbanátky potřete 3 lžícemi olivového oleje a dejte péct do trouby na 180 °C po dobu 20 minut. Hotové karbanátky můžete servírovat s čerstvým salátkem nebo jako veganskou verzi burgeru. Zkuste to také rostlinně.